TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. február 21. 10:59

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. nyílt közbeszerzésen vásárol négy - és opcionálisan további négy - darab regionális villamos motorvonatot, amelyeket a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon üzemeltet majd - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A motorvonatoknak 25 és 15 kilovoltos váltóárammal is működniük kell. Az alkatrész utánpótlást 30 évre kell vállalnia a szállítónak, az opciós négy vonat lehívására 60 hónapja van az ajánlatkérőnek.

A beszerzést az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszírozza. Az ajánlatkérő 25 százalék előleget fizet, de csak előleg visszafizetési garancia ellenében.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt három éviben nettó árbevétele számtani átlaga elérte az évi 5 milliárd forintot. A referencia pedig: az ajánlattevő - szintén az elmúlt három évben - az Európai Unió területén működő vasúttársaság részére legalább 8 darab olyan normál nyomtávú járművet szállított, amelyek azonos járműcsaládból származnak, mint a GYSEV által kért vonatok. A referencia vonatnak az ajánlattételi felhívás megjelenésének időpontjában már legalább 12 hónapja üzemelnie kell, átlagban minimum havi 94 százalékos rendelkezésre állással.

Az ajánlattételi határidő április 4. Az eredményhirdetés tervezett időpontja május 2., míg a szerződéskötési május 19.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.