2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. nyílt közbeszerzésen vásárol négy - és opcionálisan további négy - darab regionális villamos motorvonatot, amelyeket a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon üzemeltet majd - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A motorvonatoknak 25 és 15 kilovoltos váltóárammal is működniük kell. Az alkatrész utánpótlást 30 évre kell vállalnia a szállítónak, az opciós négy vonat lehívására 60 hónapja van az ajánlatkérőnek.

A beszerzést az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszírozza. Az ajánlatkérő 25 százalék előleget fizet, de csak előleg visszafizetési garancia ellenében.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt három éviben nettó árbevétele számtani átlaga elérte az évi 5 milliárd forintot. A referencia pedig: az ajánlattevő - szintén az elmúlt három évben - az Európai Unió területén működő vasúttársaság részére legalább 8 darab olyan normál nyomtávú járművet szállított, amelyek azonos járműcsaládból származnak, mint a GYSEV által kért vonatok. A referencia vonatnak az ajánlattételi felhívás megjelenésének időpontjában már legalább 12 hónapja üzemelnie kell, átlagban minimum havi 94 százalékos rendelkezésre állással.

Az ajánlattételi határidő április 4. Az eredményhirdetés tervezett időpontja május 2., míg a szerződéskötési május 19.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!