<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Tulajdonrészért cserébe átvállalná a péti Nitrogénművek Zrt. Magyar Fejlesztési Bankkal szembeni, közel 14 milliárd forintos hitelét az Emfesz, és megkezdené a hitelek előtörlesztését is, írja a Világgazdaság.

Az Emfesz biztosítaná a cég működéséhez szükséges forgótőkét, földgázt, a termelést pedig két héten belül elindítaná. Megállapodás esetén garantálja a hazai műtrágyaellátást, a Nitrogénművek árképzésének felülvizsgálata mellett pedig csökkentené a műtrágya árát. Ha a cég mindezt nem teljesíti, megszerzett tulajdonrészét egy forintért az államra ruházza.

„Mindez nagyon jó üzlet lenne az államnak, hiszen pénzt spórol meg, és garantáljuk az olcsó hazai műtrágya-előállítást is” – közölte Góczi István, az Emfesz Kft. ügyvezetője. Cége elküldte az érintetteknek a kötelezettségátvállalási ajánlatot, döntés a hónap végéig várható.

A Nitrogénművek Zrt. október végén jelentette be, hogy leállítja a termelést, mert a nemzetközi pénzügyi világválság hatásai elérték a műtrágyapiacot. A magyar kormány december közepén állami támogatást ígért a Nitrogénműveknek a gyártás folytatásához, számol be a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.