Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Posta vírusmarketinggel támogatta Elsőbbségi Levél szolgáltatását a Blogteren, mely során annak jártak utána, létezik-e "titkos alakulat" a kézbesítések hátterében. A marketingfogás sikerességét jelzi, hogy "civilek" is bekapcsolódtak a nyomozásba - áll a társaság közleményében.

"Megvan az ELKA-központ címe is!!! Igen, amíg ezt írom, bármelyik pillanatban itt lehet Postman a kamerával, és aztán indulunk!!! Ha minden igaz, holnap az összes bizonyítékot + a mai forgatás anyagát felpakoljuk!" - ezzel a rejtélyes üzenettel zárul a Blogteren elérhető "ELKA-Hunters" blog. A videókat, képeket felvonultató, összesküvés-elmélet paródiaként is felfogható oldal fő célja ezúttal nem a szórakoztatás volt: a blog - és a hozzá-kapcsolódó anyagok - a Magyar Posta Elsőbbségi Levél szolgáltatását népszerűsítették.

Bár nem ez az első eset, hogy egy terméket vagy szolgáltatást bloggal hirdetnek Magyarországon, a kampány több szempontból is úttörő jellegűnek mondható: a kampány fókuszában ugyanis egy darabonként összeálló történet állt, melynek a vetületei éppoly természetességgel jelentek meg a videó-megosztó portálokon, mint a vicces site-okkal foglalkozó lapokon, rádióműsorban vagy akár a népszerű Wikipédia lexikonban. A háttértörténet szerint három fiatal nyomozását követhettük végig, akik azt próbálták kideríteni, nem áll-e egy speciális alakulat (ennek a neve ELKA) az elsőbbségi levelek szupergyors kézbesítési sebessége mögött.

A kampányhoz kapcsolódó oldalakon nem csak a nyomozók ("ELKA-Hunterek") anyagai jelentek meg, hanem olyan képek, szövegek is, melyeket a történetbe bekapcsolódó látogatók készítettek. Százas nagyságrendben születtek kommentek a blogon, illetve az oldallal foglalkozó más site-okon. A konkrét termék-kommunikáción túl a kampány a Magyar Posta innovatív image-ét is erősítette.

Az eredmények is igazolják a hagyományostól eltérő megközelítést: a már említett, a nyomozásban valamilyen formában bekapcsolódó felhasználókon túl tízezres nagyságrendű azok száma, akik "csak" fogyasztották a megjelent tartalmakat. És ami a legfontosabb: a nagy arányban véleményvezérekből álló blog-író és -látogató közönség intenzív kapcsolatba került egy teljesen tradicionálisnak tekinthető szolgáltatással - ez az, amit egy hagyományos, hirdetésekből építkező kampány aligha tudott volna elérni.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.