1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Delta Two befektetési alap visszavonta a Sainsbury szupermarketláncra tett felvásárlási ajánlatát.

A katari érdekeltségű befektető cég júliusban kereste meg az angliai üzletláncot, azonban a hitelválság okozta kavarodás miatt most visszavonta ajánlatát. A Delta Two szerint a döntésben közrejátszott a Sainsbury alkalmazottainak nyugdíjtervezete is, írja a BBC News.

Az angliai szupermarketlánc – amely már támogatásáról biztosította az ajánlatot – részvényei 19 százalékot zuhantak a hír bejelentése után. Ennek ellenére a vállalat szerint "vonzóak" maradtak jövőbeli üzleti kilátásai.

Az utóbbi hetekben felerősödtek a találgatások a Delta Two ajánlatával kapcsolatban, miután Katar befektetési vállalata problémás helyzetbe került. A 10,6 milliárd fontos ajánlatot sok részvényes bírálta, miszerint annak nagyobb arányban kellett volna készpénzt tartalmaznia.

Szakemberek szerint a bankok után a befektetési társaságokat érinti leginkább a jelzálogpiaci válság, melyek így nehezebben tudják hitelből finanszírozni felvásárlásaikat.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!