TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A 2008-ban csődeljárás alá került Chrysler kedden visszafizette a megmentéséhez nyújtott állami segély döntő részét, összesen 7,6 milliárd dollárt utalt át az amerikai és a kanadai kormány számlájára.

A Chrysler 10,5 milliárd dollár kapott az amerikai kormánytól, hogy elkerülje a csődöt. Ennek az összegnek egy részét már tavaly visszafizette, kedden pedig 5,9 milliárd dollárt utalt át az amerikai és további 1,7 milliárd dollárt a kanadai kormánynak. Közel két milliárd dollárnyi kormánysegély rendezésével még adós a Chrysler.

A cég úgy volt képes most rendezni 7,6 milliárd dollárnyi adósságot, hogy kötvényeket bocsátott ki, illetve banki hiteleket vett föl a múlt héten. Az amerikai kormány továbbra is 8,6 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben, amit a mentőcsomagért cserébe szerzett meg.

A Chrysler 116 millió dollár nyereséget ért el az idei első negyedévben. A vállalat utoljára 2007-ben zárt nyereséggel egy negyedévet, azt követően, hogy a Daimler AG eladta a Cerberus Capital Management magánbefektető társaságnak. Mivel azonban az új tulajdonos elhanyagolta fejlesztési beruházásokat, a Chrysler 2008 végére kifutott a pénzből, csődeljárás alá került, amiből több mint 10 milliárd dolláros állami támogatással jutott ki 2009 júniusában, de már az olasz Fiat vezére, Sergio Marchionne irányítása alatt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.