2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A 2008-ban csődeljárás alá került Chrysler kedden visszafizette a megmentéséhez nyújtott állami segély döntő részét, összesen 7,6 milliárd dollárt utalt át az amerikai és a kanadai kormány számlájára.

A Chrysler 10,5 milliárd dollár kapott az amerikai kormánytól, hogy elkerülje a csődöt. Ennek az összegnek egy részét már tavaly visszafizette, kedden pedig 5,9 milliárd dollárt utalt át az amerikai és további 1,7 milliárd dollárt a kanadai kormánynak. Közel két milliárd dollárnyi kormánysegély rendezésével még adós a Chrysler.

A cég úgy volt képes most rendezni 7,6 milliárd dollárnyi adósságot, hogy kötvényeket bocsátott ki, illetve banki hiteleket vett föl a múlt héten. Az amerikai kormány továbbra is 8,6 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben, amit a mentőcsomagért cserébe szerzett meg.

A Chrysler 116 millió dollár nyereséget ért el az idei első negyedévben. A vállalat utoljára 2007-ben zárt nyereséggel egy negyedévet, azt követően, hogy a Daimler AG eladta a Cerberus Capital Management magánbefektető társaságnak. Mivel azonban az új tulajdonos elhanyagolta fejlesztési beruházásokat, a Chrysler 2008 végére kifutott a pénzből, csődeljárás alá került, amiből több mint 10 milliárd dolláros állami támogatással jutott ki 2009 júniusában, de már az olasz Fiat vezére, Sergio Marchionne irányítása alatt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!