1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A pekingi városi tanács átmeneti építési tilalommal és az erősen környezetszennyező üzemek átmeneti kibocsátás-csökkentésének elrendelésével igyekszik mérsékelni a környezetszennyezést, javítani a fővárosi levegő állapotát a pekingi olimpiára.

Július 20-tól szeptember 20-ig minden földkiemelési és betontöltési munkát fel kell függeszteni, közölte a kínai fővárosi környezetvédelmi hatóság hétfőn. Emellett 19, erősen szennyező cégnek harminc százalékkal kell csökkentenie szennyezőanyag-kibocsátását ugyanerre az időszakra. A benzinkutak, olajipari létesítmények csak speciális berendezések felszerelésével működhetnek az időszakban, és a kültéri porlasztásos festési munkálatokat is átmenetileg leállítják.

Az olimpia idejént a Pekingben szokásosan közlekedő mintegy 3,3 millió jármű fele nem közlekedhet majd. Az intézkedés részleteit később teszik közzé.

Emellett a Pekinget környező tartományokra is - később részletezendő - szennyezés-megelőző intézkedéseket vezetnek be.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!