<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Varga István gazdasági miniszter azonnali hatállyal visszahívta tisztségéből Rétfalvi Györgyöt, az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatóját a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által 2009 őszén lefolytatott vizsgálat alapján - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) hétfőn.

A vezérigazgató munkaviszonyát 2010. január 11-ével, rendkívüli felmondással szüntette meg a miniszter. A volt vezérigazgatónak nem jár végkielégítés.

A közleményből kiderül, hogy a KEHI-vizsgálat több esetben is szabálytalanságokat talált a vállalkozási, szolgáltatási és tanácsadási szerződések, valamint a költséggazdálkodás terén. Emellett a vizsgálat során hiányosságokra derült fény a szakmai, szervezeti működési szabályok, illetve a vezérigazgatói körben felmerülő ellenőrzési kötelezettségek betartása, betartatása terén. A miniszter megítélése szerint mindezek kérdésessé tették az Rétfalvi György vezetői alkalmasságát, és ezért vonta vissza a vezérigazgatói megbízást.

A vizsgálattal kapcsolatban az MTI kérdésére az NFGM konkrétumot nem közölt. Rétfalvi György korábban azt nyilatkozta, hogy a KEHI-vizsgálat az ügynökség elmúlt három éves működését vizsgálta. A kormányzati ellenőrzési hivatal vizsgálatát Bajnai Gordon miniszterelnök még szeptember elején rendelte el.

Korábban az Index.hu arról számolt be, hogy egy 300 millió forintos ITD-tendert a vezérigazgató volt üzlettársának a cége nyert el. Az internetes lap akkor azt írta, hogy a gazdasági miniszter a közbeszerzési eljárás ügyében szeptember elején vizsgálatot kezdeményezett. A szerződést végül forrásátcsoportosítással indokolva nem írták alá.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.