1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel 15 százalékos részesedést vásárolt Németország legnagyobb előfizetéses televíziócsatornájában, a Premiere-ben Rupert Murdoch amerikai milliárdos, s így ismét visszatért az ország TV-piacára.

A News Corp.-ot vezető amerikai médiamogul 287 millió eurót fizetett a Unitymedia német kábelszolgáltató 15 százalékáért. A News Corp. - amely a közelmúltban fejezte be a Dow Jones 5,6 milliárd dolláros felvásárlását – 17,5 eurót fizetett az Unitymedia részvényeiért, számol be az International Herald Tribune.

A vállalat birtokolja továbbá a Fox News csatornát és a BskyB egy részét is. A Unitymedia a Premiere 16,4 millió részvényét kapta meg tavaly egy együttműködési megállapodás értelmében.

"Óriási növekedési lehetőséget látunk Németországban, és hisszük, ez a megfelelő időpont, hogy befektessünk a Premiere-be” - közölte Murdoch. A Premiere nem az első németországi üzlete Murdoch-nak. A News Corp. korábban 49 százalékos részesedéssel rendelkezett a Vox-ban, ami az RTL Groupot is birtokló Bertelsmannhoz tartozik.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!