2008. január 8. 14:09

Közel 15 százalékos részesedést vásárolt Németország legnagyobb előfizetéses televíziócsatornájában, a Premiere-ben Rupert Murdoch amerikai milliárdos, s így ismét visszatért az ország TV-piacára.

A News Corp.-ot vezető amerikai médiamogul 287 millió eurót fizetett a Unitymedia német kábelszolgáltató 15 százalékáért. A News Corp. - amely a közelmúltban fejezte be a Dow Jones 5,6 milliárd dolláros felvásárlását – 17,5 eurót fizetett az Unitymedia részvényeiért, számol be az International Herald Tribune.

A vállalat birtokolja továbbá a Fox News csatornát és a BskyB egy részét is. A Unitymedia a Premiere 16,4 millió részvényét kapta meg tavaly egy együttműködési megállapodás értelmében.

"Óriási növekedési lehetőséget látunk Németországban, és hisszük, ez a megfelelő időpont, hogy befektessünk a Premiere-be” - közölte Murdoch. A Premiere nem az első németországi üzlete Murdoch-nak. A News Corp. korábban 49 százalékos részesedéssel rendelkezett a Vox-ban, ami az RTL Groupot is birtokló Bertelsmannhoz tartozik.

Menedzsment Fórum