2009. október 21. 07:41

A WING Zrt. akár az eredeti vételáron visszaadni is hajlandó az eladónak a Magyar Posta (MP) budapesti székházát tekintettel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kifogásaira - közölte a társaság.

Amennyiben az állami fél által elkövetett szabálytalanságok nem orvosolhatóak, kész visszaállítani a tranzakció előtti állapotot, azaz visszaadni az ingatlant a korábbi tulajdonosnak hangsúlyozza a WING és leszögezi, hogy a cégnek és képviselőjének nincs tudomása sem jogi, sem tartalmi vagy ingatlanértékelési szabálytalanságokról az ügyben.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tevékenységének ellenőrzéséről 2009. szeptember 2-án közzétett ÁSZ-jelentés egyebek közt azt írja, hogy a hogy a posta székház ingatlanértékesítési bevétele 23 százalékkal elmaradt a tervezettől. A számvevők véleménye szerint a Magyar Posta eredményessége szempontjából a legkisebb költséggel járó megoldás az lett volna, ha a posta központi irányítása marad az eredeti helyén és nem minősítik azt az székház eladásának azt az indoklását, hogy az épület korszerűtlen, a felújítása pedig drága lett volna a Postának.

A WING Zrt. a helyzet tisztázása érdekében levélben fordult az Állami Számvevőszékhez a Postapalota adásvétele ügyében tett megállapításai miatt.

A WING Zrt. nyilvános pályázat eredményeként 2008. március 28-án kötött szerződést a budapesti Krisztina körúton lévő Posta Székház megvásárlásáról és időben kifizette a több mint négy milliárd forint plusz áfa vételárat.

MTI/Menedzsent Fórum