TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A WING Zrt. akár az eredeti vételáron visszaadni is hajlandó az eladónak a Magyar Posta (MP) budapesti székházát tekintettel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kifogásaira - közölte a társaság.

Amennyiben az állami fél által elkövetett szabálytalanságok nem orvosolhatóak, kész visszaállítani a tranzakció előtti állapotot, azaz visszaadni az ingatlant a korábbi tulajdonosnak hangsúlyozza a WING és leszögezi, hogy a cégnek és képviselőjének nincs tudomása sem jogi, sem tartalmi vagy ingatlanértékelési szabálytalanságokról az ügyben.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tevékenységének ellenőrzéséről 2009. szeptember 2-án közzétett ÁSZ-jelentés egyebek közt azt írja, hogy a hogy a posta székház ingatlanértékesítési bevétele 23 százalékkal elmaradt a tervezettől. A számvevők véleménye szerint a Magyar Posta eredményessége szempontjából a legkisebb költséggel járó megoldás az lett volna, ha a posta központi irányítása marad az eredeti helyén és nem minősítik azt az székház eladásának azt az indoklását, hogy az épület korszerűtlen, a felújítása pedig drága lett volna a Postának.

A WING Zrt. a helyzet tisztázása érdekében levélben fordult az Állami Számvevőszékhez a Postapalota adásvétele ügyében tett megállapításai miatt.

A WING Zrt. nyilvános pályázat eredményeként 2008. március 28-án kötött szerződést a budapesti Krisztina körúton lévő Posta Székház megvásárlásáról és időben kifizette a több mint négy milliárd forint plusz áfa vételárat.

MTI/Menedzsent Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.