TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Visszavonta a Magyar Turizmus Zrt. a nettó kétmilliárd forint keretösszegű belföldi médiavásárlási és médiatervezési közbeszerzést.

Néhány hete számolt be arról az mfor.hu, hogy a májusban kiírt belföldi és külföldi médiatenderből utóbbi esetében már eredményt hirdettek. A Magyar Turizmus Zrt. 2 milliárd forint értékű közbeszerzését nyerte el akkor a MEC Hungary Kft. A kétéves szerződés a Zrt. külföldi kommunikációjához kapcsolódó médiaügynökségi és online szolgáltatási feladatok elvégzésére vonatkozik.

Így időszerű lett volna, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a belföldi médiatervezésre és médiavásárlásra kiírt tárgyalásos közbeszerzésén is eredményt hirdessenek, ezzel szemben azonban a társaság a ma megjelent közlemény szerint érvénytelenítette a nettó 2 milliárd forint keretösszegű kiírást.

A Közbeszerzési Értesítőben annyit közöltek, hogy „A közbeszerzési eljárás a Kbt. 76. § (1) bekezdés d) pontja alapján eredménytelen tekintettel arra, hogy előre nem látható és elháríthatatlan ok következtében Ajánlatkérő a szerződés megkötésére és teljesítésére képtelenné vált.”

Az ott megjelent adatokat böngészve az is kiderül, hogy október 20-án az I.M.G. Inter Media Group Kft. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult a kiíróhoz. Az elmúlt években az állami reklámtenderek koronázatlan királyának bizonyuló I.M.G. a vitarendezést azért kérte, mert véleményük szerint az ajánlatkérő (vagyis a Magyar Turizmus Zrt.) megsértette a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (Kbt.) 65§ (1)-(2) bekezdéseit, továbbá a Kbt. 124.§ (5) és (6) bekezdéseit. Az első cikkely az ajánlat elbírálását hivatott "gyorsítani", míg a másik a szerződés kötés ajánlati kötöttség alatti előírásáról rendelkezik.

A hazai sajtóban felmerült, hogy a kiírás visszavonásában közrejátszik a januártól induló állami médiavásárló szervezet, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal is, ám a tender kiírója nem kommentálta a kreatív.hu ilyen irányú kérdését.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.