2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Visszavonta a Magyar Turizmus Zrt. a nettó kétmilliárd forint keretösszegű belföldi médiavásárlási és médiatervezési közbeszerzést.

Néhány hete számolt be arról az mfor.hu, hogy a májusban kiírt belföldi és külföldi médiatenderből utóbbi esetében már eredményt hirdettek. A Magyar Turizmus Zrt. 2 milliárd forint értékű közbeszerzését nyerte el akkor a MEC Hungary Kft. A kétéves szerződés a Zrt. külföldi kommunikációjához kapcsolódó médiaügynökségi és online szolgáltatási feladatok elvégzésére vonatkozik.

Így időszerű lett volna, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a belföldi médiatervezésre és médiavásárlásra kiírt tárgyalásos közbeszerzésén is eredményt hirdessenek, ezzel szemben azonban a társaság a ma megjelent közlemény szerint érvénytelenítette a nettó 2 milliárd forint keretösszegű kiírást.

A Közbeszerzési Értesítőben annyit közöltek, hogy „A közbeszerzési eljárás a Kbt. 76. § (1) bekezdés d) pontja alapján eredménytelen tekintettel arra, hogy előre nem látható és elháríthatatlan ok következtében Ajánlatkérő a szerződés megkötésére és teljesítésére képtelenné vált.”

Az ott megjelent adatokat böngészve az is kiderül, hogy október 20-án az I.M.G. Inter Media Group Kft. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult a kiíróhoz. Az elmúlt években az állami reklámtenderek koronázatlan királyának bizonyuló I.M.G. a vitarendezést azért kérte, mert véleményük szerint az ajánlatkérő (vagyis a Magyar Turizmus Zrt.) megsértette a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (Kbt.) 65§ (1)-(2) bekezdéseit, továbbá a Kbt. 124.§ (5) és (6) bekezdéseit. Az első cikkely az ajánlat elbírálását hivatott "gyorsítani", míg a másik a szerződés kötés ajánlati kötöttség alatti előírásáról rendelkezik.

A hazai sajtóban felmerült, hogy a kiírás visszavonásában közrejátszik a januártól induló állami médiavásárló szervezet, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal is, ám a tender kiírója nem kommentálta a kreatív.hu ilyen irányú kérdését.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!