<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Visszavonta a Magyar Turizmus Zrt. a nettó kétmilliárd forint keretösszegű belföldi médiavásárlási és médiatervezési közbeszerzést.

Néhány hete számolt be arról az mfor.hu, hogy a májusban kiírt belföldi és külföldi médiatenderből utóbbi esetében már eredményt hirdettek. A Magyar Turizmus Zrt. 2 milliárd forint értékű közbeszerzését nyerte el akkor a MEC Hungary Kft. A kétéves szerződés a Zrt. külföldi kommunikációjához kapcsolódó médiaügynökségi és online szolgáltatási feladatok elvégzésére vonatkozik.

Így időszerű lett volna, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a belföldi médiatervezésre és médiavásárlásra kiírt tárgyalásos közbeszerzésén is eredményt hirdessenek, ezzel szemben azonban a társaság a ma megjelent közlemény szerint érvénytelenítette a nettó 2 milliárd forint keretösszegű kiírást.

A Közbeszerzési Értesítőben annyit közöltek, hogy „A közbeszerzési eljárás a Kbt. 76. § (1) bekezdés d) pontja alapján eredménytelen tekintettel arra, hogy előre nem látható és elháríthatatlan ok következtében Ajánlatkérő a szerződés megkötésére és teljesítésére képtelenné vált.”

Az ott megjelent adatokat böngészve az is kiderül, hogy október 20-án az I.M.G. Inter Media Group Kft. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult a kiíróhoz. Az elmúlt években az állami reklámtenderek koronázatlan királyának bizonyuló I.M.G. a vitarendezést azért kérte, mert véleményük szerint az ajánlatkérő (vagyis a Magyar Turizmus Zrt.) megsértette a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (Kbt.) 65§ (1)-(2) bekezdéseit, továbbá a Kbt. 124.§ (5) és (6) bekezdéseit. Az első cikkely az ajánlat elbírálását hivatott "gyorsítani", míg a másik a szerződés kötés ajánlati kötöttség alatti előírásáról rendelkezik.

A hazai sajtóban felmerült, hogy a kiírás visszavonásában közrejátszik a januártól induló állami médiavásárló szervezet, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal is, ám a tender kiírója nem kommentálta a kreatív.hu ilyen irányú kérdését.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.