2p

Hatósági ellenőrzést rendelt el a TV2 Jóban-rosszban című szappanoperájának támogatása kapcsán szerdán a médiahatóság - közölte az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) üléseinek egyik állandó résztvevője az MTI-vel szerdán.

Egy magánszemély fordult március végén az ORTT-hez az ügyben, és sajtóhírekre hivatkozva azt jelezte: "megítélésem szerint a műsorszolgáltató a Jóban-rosszban műsorszámokban megsérti (megsérteni kívánja)" a médiatörvény egyes passzusait.

Cs. Kádár Péter szerint ez a megoldás vagy a műsorszámok támogatása, vagy a burkolt reklám szabályait, továbbá a médiatörvény preambulumában alapelvként is rögzített műsorszolgáltatói (tájékoztatási) függetlenséget sérti.

Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nettó 200 millió forintot folyósít pályázat nélkül a TV2-t működtető társaságnak, amely vállalta, hogy szappanoperájában bemutatja egy uniós pályázat alakulását.

Az ügynökség még aznap úgy nyilatkozott az MTI-nek: nem ütközik törvénybe eljárásuk. Lantos Gabriella kommunikációs főigazgató hangsúlyozta: az NFÜ közbeszerzési eljárást folytat le minden pályázatot népszerűsítő programra, kivéve a televíziós koprodukciókat, hiszen azokra a közbeszerzési törvény nem ír elő ilyen kötelezettséget.

A kereskedelmi csatorna úgy kommentálta a történteket: a Jóban Rosszban című napi sorozat olyan, a közérdeklődésre számot tartó cselekményszállal bővül, amelyen keresztül a nézők megismerhetik az uniós pályázási folyamatokat.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!