2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Valamennyi légitársaságnak csatlakoznia kell 2011-ben az Európai Unió légszennyezés-kereskedelmi rendszeréhez, egyben a korábbiaknál szigorúbb szabályokhoz kell alkalmazkodniuk - ezt szavazták meg kedden az Európai Parlament képviselői.

A döntés értelmében az unió 27 tagországába berepülő, illetve onnan kimenő járatokat fenntartó légitársaságoknak csatlakozniuk kell a rendszerhez.

Az Európai Bizottság eredeti javaslata szerint az unión belüli járatokat fenntartó cégeknek kellett volna csatlakoznia a rendszerhez 2011-ben, valamennyi nemzetközi légitársaságnak pedig 2012-től.

A globális felmelegedés megakadályozását célzó kereskedelmi rendszer keretében a vállalatok korlátozott mértékben bocsáthatnak a légtérbe szén-dioxidot, a meghatározott mérték feletti, illetve alatti mennyiséggel pedig kereskedhetnek, szennyezési jogokat adhatnak el, illetve vásárolhatnak.

A parlamenti képviselők szavazata értelmében a légiforgalmi szektorban 2011-re a 2004 és 2006 közötti évek szintjének kilencven százalékára kell mérsékelni a szennyezőanyag kibocsátást, nem pedig a Brüsszel által korábban javasolt száz százalékra. A terv ezután az unió tagországainak kormányai elé kerül, amelyek a jóváhagyás előtt esetleg módosítanak rajta.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!