4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb szolgáltatással állt elő a Vodafone: a mai naptól 24 órán keresztül bruttó 3000 forintért 50 megabyte roaming adatforgalmat lehet bonyolítani a mobiltársaságon keresztül. Fix áras mobilinternetben már eddig is próbált versenytársai elé kerülni a brit cég, a most meghírdetett szolgáltatásnak ugyanakkor jelenleg még a konkurensek kínálatában nem található meg. Mfor.hu háttér.

Erősít a Vodafone (mfor.hu montázs)

Mind a roaming, mind a mobilinternet tekintetében feladta a leckét az elmúlt időszakban a konkurenseinek a Vodafone. Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a Vodafone vezette  például elsőként be Magyarországon az Unió által előirányzott roamingtarifákat. A cég most ezekben a szolgáltatásokban kíván tovább erősíteni, a társaság mai bejelentése szerint ugyanis 3000 forintért 50 megabyteos roaming adatforgalmat kínál a nap bármely szakában, húsz Vodafone és Vodafone partnerhálózaton keresztül.

A Németországban, vagy akár az Egyesült Királyságban is elérhető szolgáltatás valamennyi havidíjas előfizető számára elérhető; az újaknak automatikusan, míg a korábbi ügyfeleknek regisztrációval jár. A Vodafone Connect Roaming előnyei közé sorolható, hogy 24 órára, és nem naptári napra vonatkozik, hívta fel a figyelmet Beck György. A számlázás kezdete így az első adatkapcsolat létrejötte, majd a 24 óra elteltével a szolgáltatás újra elindítható.

Távlati mobiltervek

A Vodafone tervbe vette az új szolgáltatás kiterjesztését további partnerországokra, valamint a Vodafone Passport elérhetőségi körét is bővíteni szeretné, alkalmazkodva a piaci igényekhez. Beck György reméli, hogy a külföldi roamingolók 50-60 százaléka a Vodafone mellett fog dönteni az elkövetkezendő félévben.

Nem véltelen persze, hogy a hazai piacon forgalmát tekintve csak harmadik számú mobilszolgáltató a roaming és a mobilinternet felé fordul, hiszen az elmúlt időszakban nem tudta a konkurensek rovására jelentősen növelni piaci részesedését. Így a most bemutatott szolgáltatás is egyike lehet azon eszközöknek, melyekkel a telített piacon új ügyfeleket lehet szerezni. Minden bizonnyal a kötelező uniós előírások mellett ez állt amögött a lépés mögött is, hogy a roaming területén is sietve nyújtottak ügyfeleiknek olcsóbb szolgáltatást.

Elérhető külföldi tarifák

Mint ismert, az uniós rendelkezés értelmében az egyes mobiltársaságoknak július 30-ig kellett ügyfeleik tudomására hozni csökkentett díjas tarifaajánlatukat, majd augusztus 30-tól érvényesíteniük is kellett azokat. A Vodafone ezzel szemben már augusztus 1-től módosított tarifával számláz. A külföldi beszélgetések díjai megegyeznek a másik két szolgáltató áraival, a kimenő hívásokért 144, míg a külhonból fogadottakért egységesen 70 forint 80 fillért fizetünk.

A díjcsökkentésekből származó kiesést az új ügyfelek számának növekedése kompenzálja, mutatott rá akkor Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, hiszen a roamerek száma csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.

Más szóval, mindenki számára hozzáférhetővé vált a külföldi mobilhasználat. Örömteli hír, hogy szeptember 13-tól Svájc is bekapcsolódott a rendszerbe, hangsúlyozta Beck György. A cég ezenkívül továbbra is kínálja az úgynevezett Vodafone Passport szolgáltatást, amely hosszabb ideig tartó telefonhívások esetén olcsóbb, mint a kötelező EU-s tarifa. A szolgáltatás ráadásul a Magyarországon népszerű üdülőhelynek számító Horvátországra és Törökországra is kiterjed. Ilyen hívások esetén csupán kapcsolási díjat kell fizetnie az ügyfélnek, azután tíz percig a belföldi előfizetéséhez kapcsolódó percdíjakért telefonálhat az otthoniakkal.

Simon Rita

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!