2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Red Bull, a világ egyik legnépszerűbb energiaital márkája, átvette a vezető helyet az Ausztria legnagyobb kiskereskedelmi láncait tömörítő Rewe konzorcium üzleteiben. Jelenleg a legkeresettebb italnak számít az olyan szupermarket láncok polcain, mint például a Billa, a Merkur, a Penny vagy a Bipa.

Ez az első alkalom a Red Bull 20 éves történelme során, hogy az energiaital érték-alapú forgalom alapján is a többi üdítőital márka elé tud kerülni az osztrák Rewe üzletekben, és ezt a sikert a szakértők nagy részben az ötletes hűtőberendezések felállításának tulajdonítják, áll az osztrák társaság közleményében. Számos Billa szupermarketben megtalálhatóak már a polcok mellé kihelyezett kategóriás-hűtők, míg több Penny üzletben is láthatunk kassza mellé kihelyezett Red Bull hűtőberendezéseket.

A Rewe jelentése szerint a Coca Cola és a Red Bull eladásainak növekedése ösztönzően hatott az üdítő eladások egészére, amely az elmúlt években több mint 4 százalékkal emelkedett. A Rewe Austria az ország legnagyobb kiskereskedelmi konzorciuma, amely olyan láncokat tömörít, mint például a Billa (1011 üzlet), a Merkur (105), a Penny (255) és a Bipa (535).

Az enrgiaital persze nem csak a szomszédos országban aratott szép sikereket, a legfrissebb Nielsen piackutatási jelentés szerint a Red Bull a 2007-es évre a 143 országában 3,1 milliárd eurós forgalommal büszkélkedhet.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!