2010. január 25. 09:01

Lefelé módosította a globális autóeladások alakulásáról szóló korábbi előrejelzését a Volkswagen.

Az Automobilwoche értesülése szerint Európa, sőt egyes számítások szerint a világ legnagyobb autóipari csoportjának vezetése borúlátóan ítéli meg a következő néhány év kilátásait.

A csoport korábbi értékesítési igazgatójának, Detlef Wittignek az igazgatóság számára írt belső levél szerint a 2018-ig terjedő időszakban 67 millió autóval kevesebbet fognak világszerte értékesíteni, ami nagyjából egy év eladásainak felel meg.

Emiatt a csoport a korábbi tervekhez képest kevesebb autót fog kiszállítani az ügyfeleknek, és ez kisebb pénzügyi eredményt jelent a csoportnak.

Ugyanakkor Martin Winterkorn továbbra is tartja magát ahhoz a tervéhez, hogy 2011-ban a Volkswagen lesz a világ legnagyobb autógyártója, megelőzvén a Toyotát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.