2017. május 26. 07:53

Azzal vádolják őket, hogy csaltak a károsanyagkibocsátás-teszttel.

A Volkswagen után a General Motors is dízelbotrányba keveredett, az USA-ban azzal vádolják ugyanis az amerikai autógyártót, hogy csaltak a károsanyagkibocsátás-teszttel.

egy Chevrolet Silverado pickup (forrás: Wikipedia)

A GM a vádak szerint összesen 705 ezer Silverado és a Sierra HD típusú autó motorjait bütykölte úgy meg, hogy azok dízelmotorjai az emissziós teszteken a határértéken belül bocsássanak ki károsanyagot - amúgy viszont a limit kettő-ötszörösét bocsátják ki.

A vád szerint a balhéban benne van a Bosch is, akik tudtak a csalásról, sőt, aktívan részt is vettek benne. A Volkswagen-csalásnál is a Bosch szolgáltatta a teszteket átverő rendszereket.

Az ügyben megindult a per. A GM tagadja a vádakat.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.