2000. december 11. 11:00

A Laurel Kft. a Store Wizard e-commerce rendszer segítségével elkészítette az első hazai WAP alapú B2B e-commerce megoldást Magyarország legnagyobb tejipari vállalata, a Nutricia cégcsoport megbízásából.

Az esettanulmányhoz kapcsolódó elemzés

A Laurel Kft. a Store Wizard e-commerce rendszer segítségével elkészítette az első hazai WAP alapú B2B e-commerce megoldást Magyarország legnagyobb tejipari vállalata, a Nutricia cégcsoport megbízásából.

Sokunkban felmerül a kérdés, hogy vajon mit tud kezdeni egy tejipari cég az interneten és bár sokat olvasni róla, de mire jó valójában a WAP technológia?

A Nutricia cégcsoport, mely Magyarországon a Hajdútej, a Mátratej, a szolnoki Wés Rt., a nyíregyházi Szabolcstej Rt. és a békéscsabai Zalka-tej Rt. gyártóvállalatokat egyesíti, már régóta gondolkodott azon, miként lehetne hatékonyabbá tenni a cég több száz üzletkötőjének munkáját, akik országszerte veszik fel boltok rendeléseit.

Korábban rendelési ívekre jegyezték fel az igényelt tejipari termékeket, majd este, körútjuk végeztével visszatértek a központba, hogy a rendeléseket bevigyék a kereskedelmi rendszerbe. Ha ekkor derült ki, hogy az igényelt mennyiség nem található meg a legközelebbi depóban (raktár), a cég komoly logisztikai feladatnak nézett elébe, hogy időben teljesítse a rendelést. Olyan megoldásra volt szükség, amely az üzletkötés helyszínén lehetőséget nyújt a rendelés leadására.

A Laurel Kft. a Store Wizard e-commerce rendszer segítségével hatékony B2B e-commerce rendszert kínált, amelyben az üzletkötők WAP telefonon keresztül az internetre felcsatlakozva valós idejű rendelésleadást végezhetnek, így nem támadhatnak problémák az átmenetileg kimerülő raktárkészlettel. Amennyiben a legközelebbi depó raktárkészletéből nem lehetséges kiszolgálni az ügyfelet, azonnali lehetőség nyílik alternatív megoldások nyújtására a helyszínen.

A WAP-os rendszer nyújtotta azonnali raktárkészlet-foglalással új lehetőségek nyíltak meg a Nutricia Magyarország Kft. előtt. - mondja Pajor Ferenc, a Nutricia IT menedzsere.

A rendszer december elejére, rekordidő alatt készült el, mindössze két hónap telt el a rendszertervek elkészítése, és az első éles megrendelés leadása között.

Nutricia

A Nutricia hollandiai központú multinacionális tejipari gyártó-, és kereskedőcég. Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb élelmiszeripari egység. Legjellemzőbb termékei a Milli tej, vagy a Pöttyös Túró Rudi mindennapos kellékei a hazai háztartásoknak.

Laurel Kft.

A székesfehérvári Laurel Kft. nem csak a hagyományos kereskedelmi rendszerek területén piacvezető az országban (Csemege Julius Meinl, SPAR, Metro, stb.), de az internetes kereskedelmi rendszerek területén is olyan referenciákkal rendelkezik, mint a FotexNet, a Libri, vagy az Office Depot online áruháza. Elektronikus kereskedelmi projektjeiben minden alkalommal a Store Wizard rendszert használja.

Store Wizard

A Store Wizard az egyetlen hazai fejlesztésű e-commerce szoftverrendszer, amely az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában is több díjat nyert, és ugyanolyan széles körben használják külföldön, mint hazánkban. Több mint 50 cég használja elektronikus kereskedelmének bonyolításához, köztük a legnagyobb hazai Internet áruházak (FotexNet, Libri Online Könyvbirodalom, Office Depot).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.