2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Európai Bizottság szerdán jóváhagyta, hogy a Mol megvásárolja az olasz Italiana Energia e Servizi (IES) olajipari társaságot. Az árat a Mol korábbi közlése szerint az ügylet zárása után fogják nyilvánosságra hozni.

A zárás a versenyhivatali jóváhagyás függvényében 2007 negyedik negyedévben várható. A bizottság úgynevezett egyszerűsített eljárással, egy hónap eltelte után automatikusan hagyta jóvá az üzletet, amely ellen harmadik fél nem élt ellenvetéssel.

A Mol 2007. július 30-án írta alá a szerződést az IES finomítással és kereskedelemmel foglalkozó társaság 100 százalékának megvásárlásáról.

Az IES tulajdonában van a mantovai finomító, és 165 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatot is működtet - ebből harmincat maga a társaság birtokol. A Mol 15 százalékkal, éves szinten 2,6 millió tonnáról 3 millió tonnára kívánja növelni a mantovai finomító kapacitását a következő 5 évben egy 130 millió eurót kitevő fejlesztési program végrehajtásával.

Az akvizíció erős piaci jelenlétet biztosít a Mol számára Észak-Olaszországban és fontos lépés a cég 2010-es tervszámainak eléréséhez. A Mol tervei között szerepel, hogy javítsa az IES finomítójának és kiskereskedelmi hálózatának profitabilitási mutatóit.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!