2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyíregyházi önkormányzati közgyűlés véglegesítette az Európai Unió által az első pályázati körben már jóváhagyott, 15 milliárd forint értékű térségi szennyvíztisztító beruházás műszaki tartalmát, az önerő finanszírozásának módját és a rendszer árképzését, így jövő ősszel megkezdődhet a fejlesztés - közölte Csabai Lászlóné, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely szocialista polgármestere sajtótájékoztatón kedden.

A 2010-re megvalósuló beruházás során Nyíregyháza még csatornázatlan, városszéli részein, valamint a szomszédos Kálmánházán, Kótajban és Nyírpazonyban épül ki a hálózat a korszerű tisztítóteleppel együtt - mondta az önkormányzati vezető.

Hozzátette: a mások számára is mintaként szolgáló, döntően az unió támogatásával megvalósuló fejlesztéshez az önerőt egyenlő arányban biztosítják az érintett önkormányzatok, lakosok és a rendszert majd működtető Nyírségvíz Részvénytársaság.

A polgármester tájékoztatása szerint a társaság kötvényt bocsát ki a finanszírozásához, s annak visszafizetési garanciáját megfelelő árképzéssel, a működtetési bevételből teremti meg.

Csabai Lászlóné azt is elmondta, hogy az uniós projekt angol szakértői a meglévő nyíregyházi szennyvíztisztító telep bővítését vetették fel, ez azonban a hazai szakemberek szerint csak nagy nehézségek árán lenne megoldható.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!