2017. április 7. 07:46

Zsebszámítógépek beszerzésére vonatkozóan tett közzé felhívást a Magyar Posta, a közbeszerzésen végül azonban nem hirdettek nyertes fedezet hiányában.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint még tavaly szeptemberben tette közzé a Magyar Posta az ajánlati felhívást, melynek értelmében zsebszámítógépeket szereznének be. Erre az Elektronikus Kézbesítési Rendszer kialakításához lenne szükség, pontosabban a kiírás szerint ennek fejlesztése, a szükséges kiszolgálató infrastruktúra kialakításe, illetve kézbesítő mobil eszközök szállítása volt a közbeszerzés tárgya.

Ennek során 8135 kézbesítő mobileszközt (ipari mobiltelefont) vettek volna, plusz 2500-ra opciós igényt is megfogalmazott a Posta. Ajánlatot kaptak a T-Systems-től, az S&T Consulting Hungary Kft-től, valamint a Sagemcom Magyarország Kft.-től.

Nyertest azonban mégsem hirdetett a Posta, aminek oka egész egyszerűen a pénzhiány. Hivatalosan megfogalmazva:

"az Ajánlatkérő (szerk.: Magyar Posta) rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel."

Az azonban nem derül ki, hogy ki tette a legkedvezőbb ajánlatot a közbeszerzési eljárás során.

mfor.hu