2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mészáros veje tavaly novemberben alapította a vasútépítéssel foglalkozó Homlok Építő Zrt.-t és máris beszállhatott egy 5,5 milliárdos bevétellel kecsegtető munkába.

A MÁV Zrt. december 7-én írta alá a szerződést a Kisvárda állomás utazási színvonal javítás II. ütem tárgyában a Várda 2017 Konzorciummal, melynek tagjai

  • a Homlok Építő Zrt. (Homlok Zsolt tavaly novemberben alapított cége)
  • és a Penta Industry Kft.

A közbeszerzési eljárást május végén hirdették meg, és bár az eredménytájékoztató még nem jelent meg a közbeszerzési értesítőben, az összefoglaló tájékoztatás, valamint az aláírt szerződést már feltöltötték.

Homlok Zsolt (Fotó: MTI)

A dokumentumok szerint az aluljáró építést, fővágányok átépítését is tartalmazó munkára mindössze 3 ajánlat érkezett be a MÁV-hoz. A nyertes konzorcium mellett

  • a Swietelsky Vasúttechnika Kft. nettó 5,9 milliárdos,
  • az A-Híd Zrt. pedig 6,3 milliárdos ajánlatot adott be,
  • ezek azonban túl drágák voltak Homlokék 5,5 milliárdjához képest.

Az azonban még nem biztos, hogy a teljes nettó összeg a Homlokék által vezetett konzorciumhoz kerül. Egyelőre ugyanis csak az alapmunkálatokra áll rendelkezésre a fedezet, ami 2,8 milliárd forint. Ezen felül még 3 opciós tételre vonatkozik az 5,5 milliárd forint.

A munkákkal azonban egyedül nem fog elbírni a Homlok Építő és a Penta Industry, ezért alvállalkozókat is bevonnak, akik között feltűnik a közbeszerzések legnagyobb nyertesének egyik érdekeltsége is. A kisvárdai állomás munkálataiban tehát alvállalkozóként részt vesz

  • a Ferrobeton Kft.,
  • a Vasútépítők Kft.,
  • a Vasútvill Kft.,
  • valamint Homlok Zsolt apósának cége, az R-Kord Kft.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!