1p

Mindössze 9 perc telt el a piacnyitást követően és az elmúlt napokban a hírek fókuszába került E-Star részvényeinek kereskedését ismét fel kellett függeszteni 10 százalékos elmozdulás miatt.

Az alternatív energiaszolgáltató papírjai azután kezdtek zuhanásba, hogy a hét elején felmondta hódmezővásárhelyi szerződését, és 200 milliót forintnyi követeléssel lépett fel az önkormányzattal szemben, aminek jogosságát ez utóbbi természetesen vitatja.

Ráadásul a tegnapi hírek szerint immár Sárospatak vezetése is vitába szállt a céggel az állítva, hogy az E-Star által beígért 500 milliós beruházás egyáltalán nem hozott az önkormányzat számára megtakarítást.

A tőzsdén jegyzett cégnek ezen felül is komoly problémái vannak a magyar önkormányzatokkal, hiszen milliárdos nagyságrendű kintlevőségét nem igazán tudja rajtuk behajtani.

Az E-Star részvényei a felfüggesztést követően 1235 forinton forognak 10 milliós forgalomban.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!