Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Az építőipari termelés 2006 novemberében 4,5 százalékkal maradt el az előző év novemberitől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év első tizenegy hónapjában a termelés 1,4 százalékkal csökkent.

A KSH adatai szerint 2006. novemberben a legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése 9,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi magas bázistól. A csökkenést elsősorban út- és autópálya-építésekkel foglalkozó vállalatok termelésének visszaesése okozta. Az elmúlt években kiemelkedően nőtt ez a szektor például a több száz kilométeres új sztrádaszakok építése miatt.

Az épületgépészeti szerelés termelése novemberben 13,6 százalékkal, az év első tizenegy hónapjában 1,7 százalékkal nőtt. Az épületek építésének volumene novemberben is kiugróan, húsz százalékkal emelkedett, 2006. január-novemberben pedig 4,2 százalékkal haladta meg az előző évit.

Az épületek építésénél tapasztalt növekedéshez néhány nagyértékű munka - kereskedelmi, ipari és irodaépületek építése - járult hozzá. Az egyéb építmények építése egyébként 21,9 százalékkal csökkent 2005 novemberéhez viszonyítva. Évkezdettől számítva az egyéb építmények építése 7,3 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Az öt fő feletti vállalkozások termelésének mintegy felét adó közép-magyarországi székhelyű szervezetek termelése 2,7 százalékkal csökkent 2006. első tizenegy hónapjában. A többi régióban nőtt a termelés, a legnagyobb mértékben a közép-dunántúli székhelyű szervezetek növelték termelésüket, 20,6 százalékkal.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.