2001. január 27. 11:00

Megnyílt a davosi Világgazdasági Fórum ellentettjének szánt, zászlajára a globalizáció kritikáját tűző Szociális Világfórum.

Több ezer környezetvédő, szakszervezeti aktivista és értelmiségi részvételével európai idő szerint péntek hajnalban - karneváli külsőségek közepette - megnyílt a davosi Világgazdasági Fórum ellentettjének szánt, zászlajára a globalizáció kritikáját tűző Szociális Világfórum is a brazíliai Porto Alegrében - jelentette a Reuters.
Az ötnaposra tervezett eseménysorozat részvevőinek listája a brazil földnélküliek mozgalmának vezetőjétől José Saramango Nobel-díjas portugál írón és a kelet-timori függetlenségi harc vezetőin át a néhai francia elnök özvegyéig, Danielle Mitterrand-ig terjed. A rendezvényre 120 ország és ezer szervezet képviseletében érkeztek részvevők.

A rendezvényen a tervek szerint szóba kerülnek a hivatalos adósságcsökkentő programokkal, az IMF költségvetési kiigazítási receptjeivel és a szabadkereskedelmi megállapodásokkal szembeni alternatív ötletek, valamint környezetvédelmi és emberjogi kérdések.

A megnyitó felvonuláson jól megfértek egymás mellett a homoszexuálisok jogainak elismerését követelők, a genetikailag módosított termények engedélyezését elítélő farmerek, a több állásért szót emelő autóipari dolgozók és a harmadik világ adósságtörlesztéseinek eltörlését szorgalmazó francia értelmiségiek. A rendezvény részvevői közös közleményt ugyan nem terveznek, de munkacsoportokban és konferenciákon próbálnak meg javaslatokat kidolgozni a napirendi pontokban - írta a Reuters.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.