TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

"Brancsbeli" lesz a csődvédelem alatt álló Chrysler, a harmadik számú amerikai autógyár új elnöke.

A vállalat tájékoztatása szerint a kiszemelt új elnök a 64 éves Robert Kidder. Akkor veszi majd át a vezetést, amikor a cég kijön a csődvédelemből és egyesül az olasz FIAT autógyárral.

Kidder előkelő helyen áll az amerikai vállalatvezetői nómenklatúrában: 1980 és 1994 között a Duracell szárazelem- és akkumulátorgyártó csoport elnök-vezérigazgatója volt, jelenleg a 3Stone Advisors magánvagyon-kezelő és befektetési alap elnök-vezérigazgatója, továbbá igazgatótanácsi tag a Morgan Stanley bankháznál és a Schering-Plough gyógyszergyárnál, és korábban volt tanácsadó a Ford autógyárnál is.

A most távozó Bob Nardelli Chrysler-elnök-vezérigazgató megbízatásai közül Kidder az igazgatótanácsi elnökséget veszi át, a vezérigazgatói posztra az olasz FIAT autógyár állít jelöltet.

Várakozások szerint a tisztséget a FIAT vezérigazgatója, Sergio Marchionne saját magának szánja, miután a Chrysler vagyonát eladják a csődvédelemből egy új, a FIAT-tal közös társaság számára.

Az ügyletet az amerikai kormány finanszírozza és irányítja. Az új társaság igazgatótanácsának tagjai közül négyet az amerikai pénzügyminisztérium, hármat a FIAT nevez majd ki.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.