1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Tavaly mérséklődött a Metro-csoport bevétele és nyeresége egyaránt.

Németország legnagyobb kereskedelmi láncának szerdai közlése szerint a bevétel 3,6 százalékkal 65,5 milliárd euróra esett, elsősorban árfolyamhatások miatt.

Az adózott eredmény 7 százalékkal 519 millió euróra csökkent, a csoport átalakítását célzó költségeket nem számítva a profit 14 százalékkal 824 millió euróra nőtt.

Az árfolyamhatások elsősorban a kelet-európai forgalmat érintették hátrányosan: itt a bevétel az átlagosnál sokkal jobban, 12,8 százalékkal 15,8 milliárd euróra csökkent.

A nemzetközi forgalom - amely a Metro-csoport teljes bevételének közel 60 százalékát adja - 5,5 százalékkal esett vissza 39 milliárd euróra, miközben Németországban mindössze 1,5 százalék volt a visszaesés. Nyugat-Európában 20,9 milliárd volt a bevétel, nagyjából ugyanannyi, mint 2008-ban. Az üzemi eredmény a rendkívüli tételeket nem számítva 8,9 százalékkal 2,024 milliárd euróra csökkent.

A Metro-csoporthoz tartozik a nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt/Saturn elektronikai áruházlánc, Real hálózat, valamint a Kaufhof, amelynek napirenden van az eladása.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!