2009. június 5. 05:16

A szigorú magyarországi szabályozással és a magas műsorszolgáltatási díjakkal indokolja a Digi Kft., hogy sajtójogi szempontból román joghatóság alatt indítja el - a tervek szerint július 1-jén - új sportcsatornáját, értesült a Napi Gazdaság.

A DigiSport beruházási költségeiről a társaság nem kívánt pontos felvilágosítást adni, mint ahogy arról sem, hogy mikorra várja befektetéseinek megtérülését. Már a csatorna tartalommal való megtöltése is tekintélyes összegeket emészthet fel: a Digi Kft. a Tv2-vel együtt megszerezte a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogait a következő három évre, igaz, a kft. a második csomagot vásárolta meg, vagyis az országos kereskedelmi tévécsatorna választhatja ki először, mely mérkőzéseket tűzi majd műsorra.

Emellett a Digi versenybe szállt a magyarországi NB I-es találkozók jogaiért is, a licitáláson a társaság a legmagasabb ajánlatot tette. Arról még nem született döntés, hogy Sport TV élni kíván-e a bajnoki mérkőzések közvetítésére szóló opciós jogával, mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség mindeddig nem küldött hivatalos értesítést a csatornának. A Digi verhetetlennek látszó, mintegy 800 millió forintos ajánlatot tett az MLSZ-nek, ezenkívül mintegy százmilliós összeggel támogatná az utánpótlásprogramot is, amit kiemelten fontosnak tart - mondta Sárai Endre, a Digi Kft. ügyvezető igazgatója.

A Napi értesülései szerint az érintetteknek még nem sikerült megegyezniük eddig a szerződését továbbvivő Duna TV-vel a pénteki bajnoki mérkőzések közvetítéséről, ezért az MLSZ még nem közölte a Sport TV-vel, hogy milyen feltételekkel élhetne a társaság a közvetítésekre szóló opciós jogával. A magyar foci iránti érdeklődést Sárai azzal magyarázta, hogy az NB I-es meccsek nem hiányozhatnak egy Magyarországon nagy nézettséget tervező sportcsatorna műsorából. A DigiSporton ezenkívül egyébként láthatók lesznek a Bundesliga, valamint a korábban UEFA-kupa néven ismert Európai Liga mérkőzései, valamint a magyar bajnoki kézilabda-mérkőzések is.

A DigiSport beindítását leginkább az a tény motiválta, hogy a társaság ezáltal kiválthatja a hálózatában elérhető többi sportcsatornát. Miközben a tévécsatornáknak a kábelszolgáltatók által az előfizetők száma alapján fizetett díjak folyamatosan emelkednek, nem csökkent a nézők érdeklődése a sportközvetítések iránt - hangsúlyozta Sárai Endre. A Digi ügyfeleinek mindazonáltal nem kell arra számítaniuk, hogy a sportadók egyik napról a másikra eltűnnek a csatornakiosztásból. Eleinte a DigiSport a csatornaválasztás alternatíváját kínálja majd a nézőknek, mivel Sárai szerint azonban ekkora sportműsorkínálatra nincs igényük az előfizetőknek, a kábelszolgáltató fokozatosan szűkíti majd kínálatát.

A nézők elérését tekintve helyzeti előnyből indulhat az új sportcsatorna, ugyanis a Digi Kft. kábeltelevíziós és műholdas hálózata már jelenleg is mintegy 600 ezer előfizetővel rendelkezik. Bár a konkurens kábelhálózatok már most is komolyan érdeklődnek az új csatorna iránt, a Digi Kft. mindeddig még egyetlen szolgáltatóval sem kötött megállapodást a DigiSport terjesztéséről, írja a Napi Gazdaság.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!