TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A szigorú magyarországi szabályozással és a magas műsorszolgáltatási díjakkal indokolja a Digi Kft., hogy sajtójogi szempontból román joghatóság alatt indítja el - a tervek szerint július 1-jén - új sportcsatornáját, értesült a Napi Gazdaság.

A DigiSport beruházási költségeiről a társaság nem kívánt pontos felvilágosítást adni, mint ahogy arról sem, hogy mikorra várja befektetéseinek megtérülését. Már a csatorna tartalommal való megtöltése is tekintélyes összegeket emészthet fel: a Digi Kft. a Tv2-vel együtt megszerezte a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogait a következő három évre, igaz, a kft. a második csomagot vásárolta meg, vagyis az országos kereskedelmi tévécsatorna választhatja ki először, mely mérkőzéseket tűzi majd műsorra.

Emellett a Digi versenybe szállt a magyarországi NB I-es találkozók jogaiért is, a licitáláson a társaság a legmagasabb ajánlatot tette. Arról még nem született döntés, hogy Sport TV élni kíván-e a bajnoki mérkőzések közvetítésére szóló opciós jogával, mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség mindeddig nem küldött hivatalos értesítést a csatornának. A Digi verhetetlennek látszó, mintegy 800 millió forintos ajánlatot tett az MLSZ-nek, ezenkívül mintegy százmilliós összeggel támogatná az utánpótlásprogramot is, amit kiemelten fontosnak tart - mondta Sárai Endre, a Digi Kft. ügyvezető igazgatója.

A Napi értesülései szerint az érintetteknek még nem sikerült megegyezniük eddig a szerződését továbbvivő Duna TV-vel a pénteki bajnoki mérkőzések közvetítéséről, ezért az MLSZ még nem közölte a Sport TV-vel, hogy milyen feltételekkel élhetne a társaság a közvetítésekre szóló opciós jogával. A magyar foci iránti érdeklődést Sárai azzal magyarázta, hogy az NB I-es meccsek nem hiányozhatnak egy Magyarországon nagy nézettséget tervező sportcsatorna műsorából. A DigiSporton ezenkívül egyébként láthatók lesznek a Bundesliga, valamint a korábban UEFA-kupa néven ismert Európai Liga mérkőzései, valamint a magyar bajnoki kézilabda-mérkőzések is.

A DigiSport beindítását leginkább az a tény motiválta, hogy a társaság ezáltal kiválthatja a hálózatában elérhető többi sportcsatornát. Miközben a tévécsatornáknak a kábelszolgáltatók által az előfizetők száma alapján fizetett díjak folyamatosan emelkednek, nem csökkent a nézők érdeklődése a sportközvetítések iránt - hangsúlyozta Sárai Endre. A Digi ügyfeleinek mindazonáltal nem kell arra számítaniuk, hogy a sportadók egyik napról a másikra eltűnnek a csatornakiosztásból. Eleinte a DigiSport a csatornaválasztás alternatíváját kínálja majd a nézőknek, mivel Sárai szerint azonban ekkora sportműsorkínálatra nincs igényük az előfizetőknek, a kábelszolgáltató fokozatosan szűkíti majd kínálatát.

A nézők elérését tekintve helyzeti előnyből indulhat az új sportcsatorna, ugyanis a Digi Kft. kábeltelevíziós és műholdas hálózata már jelenleg is mintegy 600 ezer előfizetővel rendelkezik. Bár a konkurens kábelhálózatok már most is komolyan érdeklődnek az új csatorna iránt, a Digi Kft. mindeddig még egyetlen szolgáltatóval sem kötött megállapodást a DigiSport terjesztéséről, írja a Napi Gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.