1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szándéknyilatkozatot írt alá Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Quantum Energy hidrogén-technológiájának magyarországi meghonosításáról. A magyar cég első körben hidrogénnel hajtott buszokat készül gyártani, a hajtóanyagot pedig megújuló energiából állítaná elő.

A cég hidrogénnel hajtott elektromos hibrid buszok gyártására, illetve a technológia licencelésére szakosodott, a hajtóanyagot pedig szélenergiából keletkező úgynevezett "zöld áram" segítségével állítaná elő. A cég e "zöld hidrogént" a megnövekedett energiaigények kielégítésére kívánja felhasználni egyedi technológiák hazai bevezetésével, áll a társaság közleményében.

A megújuló eredetű hidrogénnel hajtott elektromos városi autóbuszok legnagyobb előnye, hogy sem szén-dioxidot, sem más, az üvegházhatást károsító anyagot nem bocsátanak ki, csak vízgőzt. Ráadásul – mivel a szélenergia is "tiszta zöld energia" – az egész folyamat mentes a káros emisszióktól.

Nem véletlen, hogy a "zöld hidrogén" meghajtású közlekedési infrastruktúra kiépítése iránt számos európai kormány mellett több magyar önkormányzat is érdeklődik már.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!