1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ismét figyelmeztető sztrájkot fognak tartani a munkáltatókkal április 17-ére tervezett harmadik bértárgyalási forduló előtt a Lufthansa légitársaságnál.

A ver.di német szakszervezeti szövetség szóvivője elmondta, hogy az elmúlt tárgyalásokon nem sikerült megállapodni a vezetéssel, ezért tartanak újabb megmozdulást.

A legnagyobb német légitársaság mintegy 33 ezer dolgozóját képviselő szakszervezeti szövetség 5,2 százalékos béremelést követel az alkalmazottaknak a következő két évre, a munkáltató viszont azt javasolja, hogy a béreket fagyasszák be 2015 januárjáig, a heti munkaidőt pedig hosszabbítsák meg egy órával.

A ver.di a bértárgyalások következő fordulója elé időzített sztrájkkal azt kívánja nyomatékosítani, hogy elfogadhatatlannak tartja a munkaadó ajánlatát, és nem enged a fizetésemelési követelésből. Az újabb akcióról további részletet nem közölt a szakszervezet.

Legutóbb március 21-én volt figyelmeztető sztrájk a Lufthansánál, a járatok mintegy 40 százaléka, összesen csaknem 700 járat maradt ki. A társaság négy Budapestre tartó és négy Budapestről induló járatot is törölt a menetrendből.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!