2p

A Tesco-vezér megmondta, mi lesz. 

A brit Tesco „elkötelezett” Magyarország és a többi olyan közép-európai piac iránt, amelyeken most is jelen van – jelentette ki Ken Murphy, a vállalat vezérigazgatója. Annak ellenére nem terveznek kivonulást a régióból, hogy a brit boltlánc üzemi nyeresége felére esett az elmúlt üzleti évben - írja laptársunk, a Privatbankár. 

Nem megy sehova a Tesco
Nem megy sehova a Tesco
Fotó: Depositphotos
A Tesco éves jelentésből kiderül, hogy a Tesco közép-európai vállalkozásai a 2024/2023-as pénzügyi évben 90 millió font (több 41,4 milliárd forint) üzemi profitot tettek zsebre, ami 50 százalékkal elmarad, az egy évvel korábbitól. A jelentés szerint ennek hátterében a költségek emelkedése és a kedvezőtlen magyarországi szabályozás (a nagy áruházláncokat sújtó különadó) van. Az időszak teljes egészében nyitva tartó boltokban a régióban 0,2 százalékkal nőttek a brit cég eladásai.

Emellett a hazai - brit - piacán jól muzsikál a kiskereskedő, így megengedheti magának, hogy máshol ne menjenek annyira jól a dolgai. Az árbevétel megugrásának köszönhetően a 2024 februárját megelőző üzleti évben 2,3 milliárd font (10580 milliárd forint) profitot kaszált a vállalat, szemben az ezt megelőző 12 hónapban elért 882 milliós nyereséggel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!