2019. augusztus 1. 11:38
mfor.hu

Amikor a kiszemelt autó megtekintése során az emberek belenéznek az üres csomagtartóba, elsőre hatalmasnak látják. Úgy gondolják, hogy több is belefér, mint amennyi szükséges lenne. Ilyenkor azért érdemes feltérképezni, hogy a nagyobb utazások alkalmával valójában milyen mennyiségű rakománnyal kell majd számolni.

Számít a babakocsik és gyerekülések száma, illetve a további fontos eszközöknek is helyet kell szorítani. Az alábbi útmutatóval szeretnénk segítséget nyújtani a csomagtartó optimális kihasználása érdekében.

Az átlagos csomagtartó kapacitása

A személygépkocsik átlagos csomagtartó kapacitása 300-400 liter. Ez a szám elsőre még bőven elegendőnek is tűnhet, de ez csak addig tart, amíg bele nem helyezzük az első táskákat. Ilyenkor szokott elkezdődni a “Tetris” játékok művelete, amikor a csomagokat megpróbáljuk úgy elhelyezni, hogy minél több helyet spóroljunk a csomagtérben.

A különböző méretű csomagok egymás mellé, fölé és alá is kerülnek egyaránt, hogy minél jobban kihasználjuk az adott területet. Ez természetesen sokszor a csomagok sérüléséhez vezethet a nyomorgatások miatt, továbbá, ha hirtelen szükség van valamire, nem lesz könnyű felkutatni.

Célszerű a nagy méretű bőröndöket és táskákat legalulra tenni, majd szépen fokozatosan rájuk helyezni a kisebb dobozokat és rakományokat. Ezzel a módszerrel hatékonyabban be lehet sűríteni a szállítandó dolgokat a csomagtérbe.

Mi történik, ha megtelt a csomagtartó?

Ha a csomagtartó kapacitása száz százalékos mértékben kihasználás alatt áll, akkor eljött az ideje további megoldásokat számításba venni. Az első ilyen a kesztyűtartó igénybevétele szokott lenni, ahol az iratok mellett egy-egy kisebb csomag vagy táska is tökéletesen tárolható.

Az újabb gyártású gépjárművekben már kifejezetten ügyelnek a kesztyűtartó megfelelő méretezésére, hogy a tágassága által teret biztosítson több szállítandó tárgynak. Ajánlott átnézni, hogy alapesetben milyen papírokat és eszközöket tárolunk a kesztyűtartóban, mert lehet, hogy a többségük feleslegesen foglalja a helyet.

A vákuumcsomagolással rengeteg hely megspórolható, elsősorban ágyneműk és ruhák szállításának esetében. A vákuumcsomagolás módszerének használatával a párnák, takarók és a nagyobb ruházati felszerelések mérete is akár harmadára csökkenthető. Ez pedig annyi térfogatot szabadít fel a csomagtérben, amely további csomagok szállítását is lehetővé teszi.

Ha már az összes trükköt kipróbáltuk, és még mindig nem rendelkezik elegendő hellyel a csomagtartó, akkor célszerű megismerni a kiegészítőket.

Az Autófelszerelések.hu kínálatában megtalálható Rezaw csomagtértálca, tetőbox, -csomagtartó és -kosár mind olyan lehetőséget kínálnak, amely által nem kell majd otthon hagyni a szükséges tárgyainkat. A cég kínálatában olyan eszközök széles választéka érhető el, amely minden autótípus számára segít megnövelni a szállítási kapacitást.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!