2019. augusztus 1. 11:38
mfor.hu

Amikor a kiszemelt autó megtekintése során az emberek belenéznek az üres csomagtartóba, elsőre hatalmasnak látják. Úgy gondolják, hogy több is belefér, mint amennyi szükséges lenne. Ilyenkor azért érdemes feltérképezni, hogy a nagyobb utazások alkalmával valójában milyen mennyiségű rakománnyal kell majd számolni.

Számít a babakocsik és gyerekülések száma, illetve a további fontos eszközöknek is helyet kell szorítani. Az alábbi útmutatóval szeretnénk segítséget nyújtani a csomagtartó optimális kihasználása érdekében.

Az átlagos csomagtartó kapacitása

A személygépkocsik átlagos csomagtartó kapacitása 300-400 liter. Ez a szám elsőre még bőven elegendőnek is tűnhet, de ez csak addig tart, amíg bele nem helyezzük az első táskákat. Ilyenkor szokott elkezdődni a “Tetris” játékok művelete, amikor a csomagokat megpróbáljuk úgy elhelyezni, hogy minél több helyet spóroljunk a csomagtérben.

A különböző méretű csomagok egymás mellé, fölé és alá is kerülnek egyaránt, hogy minél jobban kihasználjuk az adott területet. Ez természetesen sokszor a csomagok sérüléséhez vezethet a nyomorgatások miatt, továbbá, ha hirtelen szükség van valamire, nem lesz könnyű felkutatni.

Célszerű a nagy méretű bőröndöket és táskákat legalulra tenni, majd szépen fokozatosan rájuk helyezni a kisebb dobozokat és rakományokat. Ezzel a módszerrel hatékonyabban be lehet sűríteni a szállítandó dolgokat a csomagtérbe.

Mi történik, ha megtelt a csomagtartó?

Ha a csomagtartó kapacitása száz százalékos mértékben kihasználás alatt áll, akkor eljött az ideje további megoldásokat számításba venni. Az első ilyen a kesztyűtartó igénybevétele szokott lenni, ahol az iratok mellett egy-egy kisebb csomag vagy táska is tökéletesen tárolható.

Az újabb gyártású gépjárművekben már kifejezetten ügyelnek a kesztyűtartó megfelelő méretezésére, hogy a tágassága által teret biztosítson több szállítandó tárgynak. Ajánlott átnézni, hogy alapesetben milyen papírokat és eszközöket tárolunk a kesztyűtartóban, mert lehet, hogy a többségük feleslegesen foglalja a helyet.

A vákuumcsomagolással rengeteg hely megspórolható, elsősorban ágyneműk és ruhák szállításának esetében. A vákuumcsomagolás módszerének használatával a párnák, takarók és a nagyobb ruházati felszerelések mérete is akár harmadára csökkenthető. Ez pedig annyi térfogatot szabadít fel a csomagtérben, amely további csomagok szállítását is lehetővé teszi.

Ha már az összes trükköt kipróbáltuk, és még mindig nem rendelkezik elegendő hellyel a csomagtartó, akkor célszerű megismerni a kiegészítőket.

Az Autófelszerelések.hu kínálatában megtalálható Rezaw csomagtértálca, tetőbox, -csomagtartó és -kosár mind olyan lehetőséget kínálnak, amely által nem kell majd otthon hagyni a szükséges tárgyainkat. A cég kínálatában olyan eszközök széles választéka érhető el, amely minden autótípus számára segít megnövelni a szállítási kapacitást.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.