TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. augusztus 1. 11:38
mfor.hu

Amikor a kiszemelt autó megtekintése során az emberek belenéznek az üres csomagtartóba, elsőre hatalmasnak látják. Úgy gondolják, hogy több is belefér, mint amennyi szükséges lenne. Ilyenkor azért érdemes feltérképezni, hogy a nagyobb utazások alkalmával valójában milyen mennyiségű rakománnyal kell majd számolni.

Számít a babakocsik és gyerekülések száma, illetve a további fontos eszközöknek is helyet kell szorítani. Az alábbi útmutatóval szeretnénk segítséget nyújtani a csomagtartó optimális kihasználása érdekében.

Az átlagos csomagtartó kapacitása

A személygépkocsik átlagos csomagtartó kapacitása 300-400 liter. Ez a szám elsőre még bőven elegendőnek is tűnhet, de ez csak addig tart, amíg bele nem helyezzük az első táskákat. Ilyenkor szokott elkezdődni a “Tetris” játékok művelete, amikor a csomagokat megpróbáljuk úgy elhelyezni, hogy minél több helyet spóroljunk a csomagtérben.

A különböző méretű csomagok egymás mellé, fölé és alá is kerülnek egyaránt, hogy minél jobban kihasználjuk az adott területet. Ez természetesen sokszor a csomagok sérüléséhez vezethet a nyomorgatások miatt, továbbá, ha hirtelen szükség van valamire, nem lesz könnyű felkutatni.

Célszerű a nagy méretű bőröndöket és táskákat legalulra tenni, majd szépen fokozatosan rájuk helyezni a kisebb dobozokat és rakományokat. Ezzel a módszerrel hatékonyabban be lehet sűríteni a szállítandó dolgokat a csomagtérbe.

Mi történik, ha megtelt a csomagtartó?

Ha a csomagtartó kapacitása száz százalékos mértékben kihasználás alatt áll, akkor eljött az ideje további megoldásokat számításba venni. Az első ilyen a kesztyűtartó igénybevétele szokott lenni, ahol az iratok mellett egy-egy kisebb csomag vagy táska is tökéletesen tárolható.

Az újabb gyártású gépjárművekben már kifejezetten ügyelnek a kesztyűtartó megfelelő méretezésére, hogy a tágassága által teret biztosítson több szállítandó tárgynak. Ajánlott átnézni, hogy alapesetben milyen papírokat és eszközöket tárolunk a kesztyűtartóban, mert lehet, hogy a többségük feleslegesen foglalja a helyet.

A vákuumcsomagolással rengeteg hely megspórolható, elsősorban ágyneműk és ruhák szállításának esetében. A vákuumcsomagolás módszerének használatával a párnák, takarók és a nagyobb ruházati felszerelések mérete is akár harmadára csökkenthető. Ez pedig annyi térfogatot szabadít fel a csomagtérben, amely további csomagok szállítását is lehetővé teszi.

Ha már az összes trükköt kipróbáltuk, és még mindig nem rendelkezik elegendő hellyel a csomagtartó, akkor célszerű megismerni a kiegészítőket.

Az Autófelszerelések.hu kínálatában megtalálható Rezaw csomagtértálca, tetőbox, -csomagtartó és -kosár mind olyan lehetőséget kínálnak, amely által nem kell majd otthon hagyni a szükséges tárgyainkat. A cég kínálatában olyan eszközök széles választéka érhető el, amely minden autótípus számára segít megnövelni a szállítási kapacitást.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.