2018. december 19. 12:19

Nemcsak a kormány, hanem a Fidesz-frakció is igyekszik minél tökéletesebben felszerelkezni a Brüsszel elleni többfrontos harcban.

Az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta szinte folyamatosan harcolni "kényszerül" valakivel vagy valamivel: míg korábban Gyurcsány volt a démonizált személy, helyét ma már Soros György vette át, a harcias kommunikáció fókuszába pedig az IMF helyett Brüsszel került. Utóbbival ráadásul többfrontos csatát vívnak, a 7. cikkely szerinti eljárástól kezdve a bevándorlás témájáig, így nem meglepő, hogy nemcsak maga a kormány, de a nagyobb kormányzó párt, a Fidesz is igyekszik alaposan felvértezni magát az ütközetre.

A parlament honlapján közzétett lista szerint december 11-én szaktanácsadásra irányuló szerződést kötöttek a Clavis Consulting Kft.-vel. A december 31-ig hatályos kontraktust a Fidesz oldaláról Kocsis Máté szignózta, az értéke pedig nettó 11,4 millió forint volt.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Kérdésünkre az Országgyűlés sajtóirodája elárulta, a szerződés hatálya

"kiterjed az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikke szerinti, Magyarországgal szemben indított eljárás részletes vizsgálatára, beleértve a Sargentini-jelentés anyagi jogi és eljárásjogi elemzését is. Ugyancsak része a szerződésnek az Európai Unió intézményei által megfogalmazott bevándorláspárti javaslatcsomagok vizsgálata, továbbá az ENSZ migrációs csomagjának részletes vizsgálata. A társaság a szerződés értelmében elemzéseket készít és azok teljes dokumentációját a képviselőcsoport rendelkezésére bocsátja."

A Clavis Consulting Kft. nagyon friss cég, hiszen 2018. szeptember 10-én alakult meg és 5 nappal később már be is esett neki a fentebb részletezett fideszes megrendelés. Bár a cikkünkben szereplő szerződést december 11-én kötötték meg a parlament honlapja szerint, az már szeptember 15-től hatályos volt.

A céget 3 millió forintos jegyzett tőkével alapította Dr. Törcsi Péter, aki a kormánymédia rendszeres szereplője, mint az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Kapcsolata a kormánypártokkal nem újkeletű, hiszen korábban a KDNP ifjúsági szervezete, az IKSZ alelnöke volt, 2013-ban pedig a Fidesz–KDNP jelöltjeként nyert a solymári időközi képviselő-választáson, sőt, a 2014-es választásokon a Fidesz-KDNP országos listáján is szerepelt.

A Fidesz frakció azonban nemcsak a Clavisszal szerződött december 11-én. Kocsis Máténak egy nettó 40,89 milliós kontraktust is alá kellett írnia. A szerződő fél a New Land Media Kft. volt. Az Országgyűlés sajtóosztálya megkeresésünkre közölte:

"A New Land Media Kft.-vel pedig arra szerződött a frakció, hogy a Facebookon és Google AdWords-on megjelenítse és hirdesse az általa biztosított tartalmakat".

Ez a szerződés 2018. október 1. és 2018. december 28. közötti időszakra vonatkozik.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.