2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Módosítaná a jogszabályokat a Fidesz-frakció, hogy megregulázzák a Bookingot

Augusztusban számos magyar vállalkozás jelezte: a legnépszerűbb online szállásközvetítő, a Booking.com megcsúszott a kifizetésekkel, nem egyszer milliós nagyságrendben maradt adós a szálláshelyek felé a határidők lejárta után is. A Booking tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forintos lehetett – mondta a Magyar Nemzetnek csütörtökön Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mostanra az érintettek 98-99 százaléka megkapta a járandóságát a cégtől, de a Fidesz-frakció törvénymódosítási javaslatokkal fog élni, hogy ilyen helyzet többé ne alakulhasson ki. 

"A frakción belül, valamint a különböző szervezetekkel is elkezdtünk egyeztetni arról, hogy milyen jogszabály-módosításokra lehet szükség ahhoz, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő, nemcsak a Booking.com-nál, hanem máshol sem" 

- mondta a lapnak a politikus.

Megpróbálják megregulázni Magyarországon a globális óriást. Fotó: Depositphotos
Megpróbálják megregulázni Magyarországon a globális óriást. Fotó: Depositphotos

Vizsgálják, hogy az európai uniós jogi keretek között lehet-e szabályozni azt, hogy jelentős piaci részesedéssel cégek nem tartanak fenn ügyfélszolgálatot Magyarországon. Problémaként említette, hogy az általános szerződési feltételek (ÁSZF) egyoldalú kikötéseket tartalmaztak, amiktől a vállalkozók nem tudtak eltérni. Emellett felmerült egy kártalanítási alap létrehozásának ötlete is, ahová - az utazási irodákhoz hasonlóan - a vállalkozók a kárigényeikkel fordulhatnának. 

Közben a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálatokat folytat a Booking ellen:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!