<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mostantól a Sportfive Hungary Kft. végzi - szoros együttműködésben a vagyonkezelő Ferencvárosi Torna Clubbal - a több mint 100 milliárd forintból épült, a múlt év végén átadott MVM Dome üzemeltetését.

10 évre kapta meg a Fradi marketingügynöksége, a Groupama üzemeltetője az MVM Dome üzemeltetését is

Az FTC hivatalos marketingügynöksége szerdai közleményében azt írta, a Groupama Aréna esetében már bevált modell garantálja az eredményes és nyereséges működtetést. "Az Európában is egyedülálló multifunkcionális csarnok kulturális, szórakoztató, üzleti és sporteseményeknek fog otthont adni, a rendezvények szervezése és az értékesítés nagy erőkkel kezdődik meg." - fogalmaz a Sportfive Hungary az MTI szemléje szerint.

A budapesti Népliget mellett felépült, több mint 20 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény üzemeltetője közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a jogot, s a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonlása mellett 10 éven keresztül üzemeltetheti a mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű, a legmodernebb technikával ellátott csarnokot.

Kép forrása: Facebook / Kubatov GáborKép forrása: Facebook / Kubatov Gábor

"Ha egyszer már a kezünkben van a siker receptje, természetes, hogy a legnagyobb hittel és bizalommal vetjük be újra. A Groupama Arénát nyolc éve működtetjük nyereségesen ugyanebben a konstrukcióban, magas színvonalon kiszolgálva a közönséget és folyamatosan világszínvonalú eseményeknek helyet adva. Az új multifunkcionális csarnok esetében is ugyanezt a sikeres üzemelést várjuk el, nagyon örülünk az újabb közös munkának a Sportfive-val" - hangsúlyozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a két létesítmény közötti együttműködés kihasználása a kitűzött célok között szerepel, ugyanakkor fontos az üzemeltetőknek, hogy a Groupama Aréna továbbra is a korábbi kiemelt minőségben működjön, és emellett az MVM Dome önálló helyszínként bizonyítson. Ezért az utóbbihoz teljesen új stábot állít fel a nemzetközi porondon számos sportérdekeltséggel rendelkező Sportfive magyarországi cége, miközben a hazai piacon már nagy tapasztalattal bíró vezetőik "kettős terhelést" kapnak, ezzel is hozzájárulva a takarékos üzemeltetéshez.

Olyan produkciókat is elhoznának, amelyeket eddig nem tudtak

Az épület és az eszközök legalább egy hónapos átvételével párhuzamosan elkezdődik az értékesítési és szervezési munka. Több céggel már előrehaladott tárgyalások folynak koncertek, rendezvények, sportesemények kapcsán. Olyan nagy produkciók is kilátásban vannak, amelyek eddig még nem jöhettek Magyarországra, hiszen nem volt megfelelő helyszín számukra. Mindemellett a sky boxok és VIP-helyek értékesítése is hamarosan elindul - áll a közleményben, amelyet az MTI szemlézett.

A létesítmény 116 milliárd forintba került, a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében. Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 022 fős befogadóképességű létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött. Az eddigi hírek szerint 2022 és 2024 között a női kézilabda BL Final Four-t, a 2024-es műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságot, a 2024-es női kézilabda Eb-t illetve a 2027-es női kézilabda vb-t rendezik itt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.