2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Leroy Merlin áruházlánc terjeszkedne az orosz piacon, a Renault pedig újraindítja moszkvai gyárát.

Miközben egyre-másra vonulnak ki a nagy nyugati vállalatok az orosz piacról, úgy tűnik, két francia cég is más utat választott. Tegnap jelentette be a Renault szóvivője, hogy a vállalat moszkvai gyáregysége - amelynek működését február végén a logisztikai problémákra hivatkozva függesztették fel - újra termel.

A Leroy Merlin egyik oroszországi áruháza - nőtt a forgalom a háború kitörése óta. Fotó: Gardeneurope
A Leroy Merlin egyik oroszországi áruháza - nőtt a forgalom a háború kitörése óta. Fotó: Gardeneurope

Ennél is tovább ment a Leroy Merlin lakberendezési és kertészeti áruházlánc, amely egy beszállítóinak küldött levelében nemhogy az orosz piacról való kivonulásról, hanem az oroszországi boltok kínálatának szélesítéséről beszél.

"Bizonyos vállalatok a piacról való eltűnésének fényében nyitottak vagyunk az árukészlet növelésének, valamint a kínálat szélesítésének ügyében tett javaslataikra"

- írta a cégvezetés a The Telegraph birtokába került levélben.

A szövegben arról is szó esik, hogy a cég eladásai "jelentősen emelkedtek" az Ukrajnak elleni orosz támadás óta eltelt hetekben, és az is kiderül belőle, hogy a Leroy Merlin azt tervezi, hogy a következő három-négy hónapban helyben készült termékekkel váltja ki az Oroszországba külföldről importált árukat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!