1p

Folytatódik a Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója elleni horvátországi per.

A Zágráb megyei bíróságon Hernádi távollétében tartják az első meghallgatást abban a büntetőperben, amelyben a horvátok több millió eurós vesztegetési pénz kifizetésével vádolják a MOL vezetőjét, annak érdekében, hogy az INA-ban kisebbségi tulajdonosként is irányítói jogokat szerezzen.

A MOL és Hernádi Zsolt is visszautasították a horvát hatóságok vádjait,írta reggeli hírlevelében az Equilor. A per 2019 júliusa előtt le kell, hogy záruljon még elévülés előtt, ha ítélet születik, akkor további 2 évvel meghosszabbodik az eljárás, mert fellebbezni lehet. Az ügy 2011-ben kezdődött, és a genfi bíróság 2016-ban már Hernádi Zsolt javára le is zárta az ügyet, sőt 2017 áprilisában Zágrábot a teljes eljárási költségek megfizetésére is kötelezte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!