2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A külügy egykori államtitkára, Szabó László a Mediaworks mellett a Hung-Ister-ben is átvette Liszkay Gábor feladatait.

A KESMA bejelentését követően a cégnyilvántartásokban is rögzítették a személycserét az állami médiaholding zászlóshajó cégénél, a Mediaworks Hungary Zrt.-nél. Liszkay Gábor helyét Szabó László vette át, de nem csak itt, hanem a lottósorsolások közvetítését intéző Hung-Ister Filmprodukciós Zrt.-ben is.

Sok pénzt hoz a közvetítés
Sok pénzt hoz a közvetítés

Liszkay Gábort nem nagyon kell bemutatni a hazai médiavilág iránt érdeklődőknek. Megkerülhetetlen szereplője volt a Fidesz köré épült médiabirodalomnak, a hathatós segítségével épült ki a különféle platformokra - tévé, újság - kiterjedő jobboldali médiavilág. Széles portfoliót ellenőrzött, a Magyar Nemzettől a Hír tv-ig. A csoportot az utóbbi időben ugyan papíron a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) fogja össze, de valójában az operatív munkát a Mediaworks látja el ebben a felállásban.

Szabó László sem áll távol a jelenlegi kurzustól. A piacról érkezett az államigazgatásba: a gyógyszeripart hagyta ott a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkári pozíciójáért, ezt követően Magyarország washingtoni nagykövete volt.

Arról már lehetett tudni, hogy Liszkay - a válság kitörését követően - otthagyja a Mediaworks-öt, mint ahogy azt is bejelentette a KESMA, hogy a helyére Szabó László érkezik, aki elnöke és vezérigazgatója is lett a médiacégnek.

Az viszont csak a cégpapírokból derül ki, hogy a Mediaworks mellett Liszkay más tisztségét is megörökölte Szabó, aki a Hung-Ister igazgatóságába is bekerült. A cég az egyik legnagyobb beszállítója az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt.-nek: legutóbb tavaly októberben kötöttek egy 2024 végéig szóló, 10,5 milliárd forintos megállapodást műsorgyártásra, vagyis a lottósorsolás show-jára.

Annyiban persze nem meglepő az utóbbi változás, hogy a Hung-Ister - a Mediaworks-höz hasonlóan - tavaly április óta a KESMA alá tartozik.

A Hung-Ister a legutolsó, lezárt üzleti évében, 2018-ban 2,35 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, adózott eredményük 103,3 millió forint lett. A Mediaworks 27,7 milliárd forint árbevétel mellett  3,24 milliárdos eredményt ért el ugyanabban az évben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!