TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 13. 10:11

A külügy egykori államtitkára, Szabó László a Mediaworks mellett a Hung-Ister-ben is átvette Liszkay Gábor feladatait.

A KESMA bejelentését követően a cégnyilvántartásokban is rögzítették a személycserét az állami médiaholding zászlóshajó cégénél, a Mediaworks Hungary Zrt.-nél. Liszkay Gábor helyét Szabó László vette át, de nem csak itt, hanem a lottósorsolások közvetítését intéző Hung-Ister Filmprodukciós Zrt.-ben is.

Sok pénzt hoz a közvetítés Sok pénzt hoz a közvetítés

Liszkay Gábort nem nagyon kell bemutatni a hazai médiavilág iránt érdeklődőknek. Megkerülhetetlen szereplője volt a Fidesz köré épült médiabirodalomnak, a hathatós segítségével épült ki a különféle platformokra - tévé, újság - kiterjedő jobboldali médiavilág. Széles portfoliót ellenőrzött, a Magyar Nemzettől a Hír tv-ig. A csoportot az utóbbi időben ugyan papíron a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) fogja össze, de valójában az operatív munkát a Mediaworks látja el ebben a felállásban.

Szabó László sem áll távol a jelenlegi kurzustól. A piacról érkezett az államigazgatásba: a gyógyszeripart hagyta ott a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkári pozíciójáért, ezt követően Magyarország washingtoni nagykövete volt.

Arról már lehetett tudni, hogy Liszkay - a válság kitörését követően - otthagyja a Mediaworks-öt, mint ahogy azt is bejelentette a KESMA, hogy a helyére Szabó László érkezik, aki elnöke és vezérigazgatója is lett a médiacégnek.

Az viszont csak a cégpapírokból derül ki, hogy a Mediaworks mellett Liszkay más tisztségét is megörökölte Szabó, aki a Hung-Ister igazgatóságába is bekerült. A cég az egyik legnagyobb beszállítója az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt.-nek: legutóbb tavaly októberben kötöttek egy 2024 végéig szóló, 10,5 milliárd forintos megállapodást műsorgyártásra, vagyis a lottósorsolás show-jára.

Annyiban persze nem meglepő az utóbbi változás, hogy a Hung-Ister - a Mediaworks-höz hasonlóan - tavaly április óta a KESMA alá tartozik.

A Hung-Ister a legutolsó, lezárt üzleti évében, 2018-ban 2,35 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, adózott eredményük 103,3 millió forint lett. A Mediaworks 27,7 milliárd forint árbevétel mellett  3,24 milliárdos eredményt ért el ugyanabban az évben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.