TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. március 4. 08:48
mfor.hu

Az eddigi legjobb minősítéssel jelentkezett be az MNB növekedési kötvényprogramjába a Mercedes. 40 milliárd forintot húznának be.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elvégeztette a Magyar Nemzeti Bank kötvényprogramjában való részvételéhez szükséges minősítését, az anyavállalata minősítése alapján ugyancsak A minősítést kapott stabil kilátássala a Scope Ratings minősítő cégtől - közölte kedden a Scope. A közlemény szerint a kft. 40 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez a programban, hétéves lejárattal.

Az MNB növekedési kötvényprogramja 2019. július 1-jén indult, keretösszegét tavaly decemberben a magas kihasználtság miatt az eredeti 300 milliárd forintról 450 milliárd forintra emelték január elsejével. Tavaly mintegy 15 cég vette igénybe a lehetőséget, az idén 25 cégre számítanak.  A program célja, hogy a jegybank segítse a hazai vállalati szektor finanszírozásának diverzifikálását.

A Mercedes a 31. cég, amelyik megszerezte a kibocsátáshoz szükséges minősítést - és az első, amelyik A minősítést kapott. A többi cég B vagy BB minősítés különböző fokozatait kapta.  Közülük egy, a 4iG visszalépett, miután az a cél – a T-Systems Zrt. megvásárlása a Telekom-csoporttól –, amelyre bevonta volna a tervezett 30 milliárd forintos forrást, nem valósult meg. A programban szereplő többi cég együttesen 413 milliárd forint értékben jelentette be, hogy növekedési kötvényeket kíván kibocsátani, ezek több mint fele már megvalósult. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.