<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az eddigi legjobb minősítéssel jelentkezett be az MNB növekedési kötvényprogramjába a Mercedes. 40 milliárd forintot húznának be.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elvégeztette a Magyar Nemzeti Bank kötvényprogramjában való részvételéhez szükséges minősítését, az anyavállalata minősítése alapján ugyancsak A minősítést kapott stabil kilátássala a Scope Ratings minősítő cégtől - közölte kedden a Scope. A közlemény szerint a kft. 40 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez a programban, hétéves lejárattal.

Az MNB növekedési kötvényprogramja 2019. július 1-jén indult, keretösszegét tavaly decemberben a magas kihasználtság miatt az eredeti 300 milliárd forintról 450 milliárd forintra emelték január elsejével. Tavaly mintegy 15 cég vette igénybe a lehetőséget, az idén 25 cégre számítanak.  A program célja, hogy a jegybank segítse a hazai vállalati szektor finanszírozásának diverzifikálását.

A Mercedes a 31. cég, amelyik megszerezte a kibocsátáshoz szükséges minősítést - és az első, amelyik A minősítést kapott. A többi cég B vagy BB minősítés különböző fokozatait kapta.  Közülük egy, a 4iG visszalépett, miután az a cél – a T-Systems Zrt. megvásárlása a Telekom-csoporttól –, amelyre bevonta volna a tervezett 30 milliárd forintos forrást, nem valósult meg. A programban szereplő többi cég együttesen 413 milliárd forint értékben jelentette be, hogy növekedési kötvényeket kíván kibocsátani, ezek több mint fele már megvalósult. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.