2018. augusztus 28. 09:01

74 százalékos üzletrésszel szálltak be a közösségi közlekedésbe.

A Gazdasági Versenyhivatal honlapján megjelent tájékoztatás szerint a magyar olajtársaság egyik érdekeltsége, a MOL E-mobilitás Vagyonkezelő Kft. 74 százalékos tulajdonrészt szerzett - az alaptőke ekkora hányadát vásárolta meg - a közösségi közlekedési piacon aktív ITK Holding Zrt.-ben.

Beléptek a közösségi közlekedési piacra Beléptek a közösségi közlekedési piacra

A társaságok a versenyhivatalhoz fordultak jóváhagyásért, összefonódás-bejelentési közelezettségüknek eleget téve, mivel az ITK a közösségi közlekedési piacon meghatározó szereplő. A bejelentés érkeztetési dátuma augusztus 27.

Maga a tranzakció nem volt titok, a MOL nyáron közleményben tudatta, hogy többségi részesedést szerzett az ITK-ban, de a tényleges arányok most derültek ki. A GVH jóváhagyása esetén a MOL E-mobilitás Vagyonkezelő Kft. 74 százalékán túli 26 százalék az ITK Invest Tanácsadó kft. tulajdonában marad.

Az ITK Holding fő tevékenysége a közösségi közlekedésben részt vevő autóbuszok üzemeltetése és karbantartása. Jelenleg Debrecenben és Budapesten szolgáltatnak. A MOL szerint a lépés jól illeszkedik a társaság 2030-as mobilitási stratégiájába. Közölték továbbá, hogy a MOL biztosítani tudja az ITK Holding növekedési stratégiájához szükséges növekedési forrásokat. multinacionális hátteret és stabilitást.

Az ITK projektjei közül kiemelendő a német Daimler magyarországi leányvállalatával közösen kifejlesztett Reform 500 LE elnevezésű elővárosi autóbusz, melynek prototípusát 2017-ben mutatták be Debrecenben.

Az ITK Holding tavaly 432,6 millió forint nettó árbevételt ért el az értékesítései után. Adózás előtti eredménye 5,2 millió forint volt, ami szerénynek tűnik iparági mércével. A cég jegyzett tőkéje az idén június 18-i állapot szerint 290 millió forint volt: ebből kiindulva a 74 százalékos tulajdonrészért 214,6 millió forintot fizethetett a MOL E-mobilitási Vagyonkezelő Kft.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!