2019. február 6. 10:04
mfor.hu

Az Enox Safe-Kid-One nevű kütyü komoly kockázatot jelent, az Európai Bizottság vissza is hívatta.

Komoly kockázatot jelent az Enox Safe-Kid-One nevű, gyerekeknek szánt okosóra, ezért az Európai Bizottság elrendelte a visszahívását, írta meg a BBC.

A bizottság azért lépett, mert az okosóra által küldött és -fogadott adatok nem voltak titkosítva, így azokat könnyedén be lehetett gyűjteni. Érvelésükben azt írták, hogy rosszindulatú felhasználók úgy manipulálhatják az órákat, hogy azok az eredetileg kívánthoz képest egy másik számot hívjanak, kommunikálhatnak az órát viselő gyerekkel, és GPS segítségével meg is határozhatják a gyerek tartózkodási helyét.

Az Enox szerint a bizottság döntése túlzó volt, és fellebbeztek a határozat ellen. Emlékeztettek, hogy a terméket tavaly német regulátorok tesztelték, és biztonságosnak ítélték. Németországban azonban 2017 novemberében betiltották a gyerek-okosórákat, mert azok "kémkedő készülékek."

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.