2019. február 6. 10:04
mfor.hu

Az Enox Safe-Kid-One nevű kütyü komoly kockázatot jelent, az Európai Bizottság vissza is hívatta.

Komoly kockázatot jelent az Enox Safe-Kid-One nevű, gyerekeknek szánt okosóra, ezért az Európai Bizottság elrendelte a visszahívását, írta meg a BBC.

A bizottság azért lépett, mert az okosóra által küldött és -fogadott adatok nem voltak titkosítva, így azokat könnyedén be lehetett gyűjteni. Érvelésükben azt írták, hogy rosszindulatú felhasználók úgy manipulálhatják az órákat, hogy azok az eredetileg kívánthoz képest egy másik számot hívjanak, kommunikálhatnak az órát viselő gyerekkel, és GPS segítségével meg is határozhatják a gyerek tartózkodási helyét.

Az Enox szerint a bizottság döntése túlzó volt, és fellebbeztek a határozat ellen. Emlékeztettek, hogy a terméket tavaly német regulátorok tesztelték, és biztonságosnak ítélték. Németországban azonban 2017 novemberében betiltották a gyerek-okosórákat, mert azok "kémkedő készülékek."

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!