2018. június 21. 13:10
mfor.hu

A romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatósága felfüggeszti a magyar cég tulajdonában lévő Pharmafarm SA működési engedélyét.

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) bejelentése szerint a romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatósága (ANMDM) 2018. június 21-i hatállyal felfüggeszti a Richter nagykereskedelmi leányvállalata, a Pharmafarm SA működési engedélyét azt követően, hogy megsértették a „Good Distribution Practice” előírásait.

A Pharmafarm alkalmazottai jelenleg a Hatóság számára benyújtandó javító és megelőző intézkedéseket dolgoznak ki. A működési engedély felfüggesztése akkor kerül visszavonásra, ha a Hatóság elfogadja a Pharmafarm által kidolgozott javító és megelőző intézkedéseket.

A közlemény szerint Pharmafarm elkötelezett az iránt, hogy együttműködjön az ANMDM-mel és olyan intézkedés csomagot dolgozzon ki, amely megfelel a hatósági elvárásoknak.

A Richter által 2007-ben felvásárolt Pharmafarm gyógyszer nagykereskedelmi vállalat hat regionális raktárán keresztül optimális területi lefedettséggel elégíti ki a helyi gyógyszerpiac igényeit. 2017. év végén a Társaságnál több mint 500 munkavállaló állt alkalmazásban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.