3p

A Google Cégem már négy éve létezik, mégsem került be a köztudatba. Csak néhány online marketingguru használja, vagy beszél róla egyáltalán, pedig nagyon hasznos platform a vállalkozásoknak, főleg, ha nem csak a kibertérben vannak jelen, hanem üzletük is van. A cikkben megmutatjuk, miért érdemes heti 5-10 percet rászánni egy Google Cégem-poszt elkészítésére.


 

De mi fán terem a Google Cégem?

Mint azt a neve is mutatja, ez is a Google egyik szolgáltatása, amelyet arra találtak ki, hogy a Google Maps (térkép) használatakor a térképen megjelenjen az adott vállalkozás neve egy kitűzött zászlócska mellett. 

A vállalkozásról a következő adatokat lehet megadni:

  • Név
  • Cím
  • Elérhetőségek (telefon, e-mail, weboldal)
  • Profil (termékek/szolgáltatások)
  • Nyitvatartási idő
  • Fotók 
  • Vásárlói vélemények

Ha rákeresel a céged nevére, vagy rákattintasz a térképen, a jobb oldalon megjelenik egy információs doboz. Ennek tartalma mind a Google Cégem platform adataiból származik. 
A pozitív vásárlói vélemények különösen sokat jelentenek a Google keresők szempontjából, nem is beszélve arról, hogy a látogatók is jó benyomást szerezhetnek a vállalkozásodról. 

Hogyan lehet posztolni a Google Cégem platformján?

Mint a legtöbb közösségimédia-platformon, itt is először létre kell hozni egy fiókot. Ebben a fiókban lehet bejegyzéseket kreálni. Ez persze sem jelentőségben, sem látogatottságban nem vetekszik a legnépszerűbb közösségimédia-platformokkal, de lebecsülni sem kell. Aki a cégkeresőből vagy a térképre kattintva rátalál a vállalkozásodra, az fogja látni a vásárlói véleményeket és a bejegyzéseket is, tehát tekinthetjük ezt egy kiegészítő reklámlehetőségnek.
Annyit azért még érdemes megjegyeznünk, hogy a Google Cégem-posztok 7 napig aktívak, tehát minden héten érdemes valami friss bejegyzést elhelyezni. A legcélravezetőbbnek a legfrissebb blogbejegyzés megosztása látszik, de mást is lehet posztolni.

 

 

Miért érdemes tehát a Google Cégemet használni?

Keresőoptimalizálási szempontból mindenképpen pozitív hatása van a Google Cégem-bejegyzéseknek. Heti 5-10 perces ráfordítás nem nagy befektetés a jobb találati pozíció reményében. Ha a találati lista mellett például a jobb oldali panelen vagy a térképen is megjelenik egy kattintható link, akkor az nagyobb kattintási számot generálhat. 
Ha most nem is látod ebben a fantáziát, egy próbát azért megér. Először is hozd létre, vagy ha már van, aktualizáld a fiókod. Válaszolj a lehető legtöbb kérdésre, minél több adatot adj meg a vállalkozásodról. Mivel a látogatók szeretik a képeket, keress jó fotókat, és ezeket is töltsd fel. Hozd létre az első bejegyzésedet, majd hetente tegyél fel egy újabbat. Végezd ezt néhány hétig, és látni fogod az eredményt. Ha szeretnél egy mintabejegyzést látni, keress rá a Klikkmarketingre!

Sok sikert a Google Cégemen! 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!