2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Skechers és a Parfois hálózatok tovább bővültek Magyarországon.

Egymás melletti két egység nyitott kedden a budai Allee bevásárlóközpont földszintjén. A cipőket kínáló Skechers és a kiegészítőket felvonultató Parfois. Mindkét láncnak vannak már üzletei különféle fővárosi plázákban. 

A vendéglátóhelyek és a ruhás üzletek vannak leginkább veszélyben. Fotó: mfor/Mester Nándor
A vendéglátóhelyek és a ruhás üzletek vannak leginkább veszélyben. Fotó: mfor/Mester Nándor

A két most átadott üzlet kialakításához a bérlő Boston Group az Erste bank finanszírozását is igénybe vette. A pénzintézet régóta áll üzleti kapcsolatban a több üzletmárkával piacon lévő, magyar tulajdonú csoporttal.

A magyarországi divat-kiskereskedelmi piacon manapság nem nagyon van alkalom új egységek megnyitásáról beszámolni. Az ágazat jelenleg súlyos helyzetben van a csökkenő kereslet és a megemelkedett üzemeltetési költségek, valamint a gyengülő forint miatt. A bérek és a készletezés drágulása, a munkaerőhiány és az ellátási láncok akadozása szintén sújtja a szektort.

Az Alleeban nem régiben fejeződött be a nagyobb felújítás, ami egyrészt energetikai beruházásokkal is járt, másrészt új bérlők megjelenésével. Más plázákban is megfigyelhető, hogy az üzemeltetők igyekeznek folyamatosan igazítani a bérlői mixen, ami azt jelenti, hogy a  hosszabb távon kevésbé jól, netán rosszul teljesítő bérlőktől elköszönnek és ígéretesnek tűnő, jó referenciájúakat pedig befogadnak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!