2018. június 25. 12:05
mfor.hu

A tervek szerint két éven belül meg is lesznek a fejlesztésekkel.

Bővítik a Kincsem Parkot, agárstadiont és öttusaközpontot is felhúznak a Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen, nyilítkozta a Világgazdaságnak Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetője. Az agárstadion multifunkciós lesz, az öttusaközpontban pedig uszoda, fedeles lovarda és vívóterem, emelte ki a szakember. A beruházásokkal két éven belül el is készülhetnek, a fejlesztések pedig "több milliárd forintosak" lesznek.Pécsi beszámolója szerint a Kincsem Park öt év alatt megháromszorozta bevételét, miközben megduplázta látogatószámát.

"A kiemelkedő látogatószámot a gasztronómiai elemekkel és derbivel kombinált fesztiválrendszernek és a megújított Ügetőszilveszternek köszönhetik. Az újrapozicionálás ezek révén olyan jól sikerült, hogy nemzetközileg is referenciaként hivatkoznak a magyar modellre"

- mondta a lapnak Pécsi, és kijelölte a célt is, miszerint négy-öt éven belül önfinanszírozóvá kell tenni az ágazatot, amihez újra divatba kell hozni a lóversenyeket, azaz növelni kell a látogatószámokat. A fogadók felé a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával kell emelni.