2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Férőhelyenként 612 838 forintból készül parkoló és állásonként 426 339 forintból autóbusz parkoló Kisvárdán.

Az elképesztő ütemben fejlődő, grandiózus terveket megvalósító Kisvárdán a parkolófejlesztést sem lehet elaprózni, férőhelyenként több mint félmillióból, 612 838 forintból fog elkészülni egyetlen alkalmas placc a személyautók számára a stadion környezetében. Ugyanez a fajlagos költség a buszok fogadására 426 339 forintot tesz ki.

A közbeszerzési hatóság honlapján megjelent hirdetmény szerint a VNYH-BAU Kft., és a Kisvárdán egyáltalán nem ismeretlen NYF-BAU Kft. párosa nyerte el a jogot a stadion megközelítés és parkolófejlesztésre. Igaz, a kiíró, a kisvárdai önkormányzat a munkát két részre bontotta: a hagyományos parkolók, valamint az autóbuszok számára alkalmas parkoló kivitelezésére, ám mindkét részfeladatot a két nyíregyházi cég párosa végezheti el.

A 728 állásos kocsiparkoló 446,1 millió, a 13 állásos buszparkoló pedig nettó 310,3 millió forintból készülhet el.

A stadion augusztusban készült el (Fotó: kisvardafc.hu)
A stadion augusztusban készült el (Fotó: kisvardafc.hu)

Az eljárás összefoglaló tájékoztatása szerint a projektbe alvállalkozókat is bevonnak:

  • a Jánosik és Társai Kft.-t
  • és a MŰSZKERÉP Kft.-t.

Ők végezhetik el a burkolatjelek festéseket, térkövezést, szakfelügyeleti munkákat, valamint az ideiglenes forgalomtechnikai munkákat.

A munkák iránt a debreceni Imprexmesterbau Kft. is érdeklődött, ám a cég ajánlatát mindkét esetben érvénytelennek minősítette az önkormányzat.

Noha ez a stadionközeli 728 férőhelyes parkoló is jóval nagyobb lesz, mint amit a Puskás Stadion mellé terveznek, egy korábbi közbeszerzési eljárásból kiderült: a városban a multifunkcionális csarnok mellé nettó 100,1 millióért építhet parkolót a Penta Industry Kft.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!