<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Férőhelyenként 612 838 forintból készül parkoló és állásonként 426 339 forintból autóbusz parkoló Kisvárdán.

Az elképesztő ütemben fejlődő, grandiózus terveket megvalósító Kisvárdán a parkolófejlesztést sem lehet elaprózni, férőhelyenként több mint félmillióból, 612 838 forintból fog elkészülni egyetlen alkalmas placc a személyautók számára a stadion környezetében. Ugyanez a fajlagos költség a buszok fogadására 426 339 forintot tesz ki.

A közbeszerzési hatóság honlapján megjelent hirdetmény szerint a VNYH-BAU Kft., és a Kisvárdán egyáltalán nem ismeretlen NYF-BAU Kft. párosa nyerte el a jogot a stadion megközelítés és parkolófejlesztésre. Igaz, a kiíró, a kisvárdai önkormányzat a munkát két részre bontotta: a hagyományos parkolók, valamint az autóbuszok számára alkalmas parkoló kivitelezésére, ám mindkét részfeladatot a két nyíregyházi cég párosa végezheti el.

A 728 állásos kocsiparkoló 446,1 millió, a 13 állásos buszparkoló pedig nettó 310,3 millió forintból készülhet el.

A stadion augusztusban készült el (Fotó: kisvardafc.hu)A stadion augusztusban készült el (Fotó: kisvardafc.hu)

Az eljárás összefoglaló tájékoztatása szerint a projektbe alvállalkozókat is bevonnak:

  • a Jánosik és Társai Kft.-t
  • és a MŰSZKERÉP Kft.-t.

Ők végezhetik el a burkolatjelek festéseket, térkövezést, szakfelügyeleti munkákat, valamint az ideiglenes forgalomtechnikai munkákat.

A munkák iránt a debreceni Imprexmesterbau Kft. is érdeklődött, ám a cég ajánlatát mindkét esetben érvénytelennek minősítette az önkormányzat.

Noha ez a stadionközeli 728 férőhelyes parkoló is jóval nagyobb lesz, mint amit a Puskás Stadion mellé terveznek, egy korábbi közbeszerzési eljárásból kiderült: a városban a multifunkcionális csarnok mellé nettó 100,1 millióért építhet parkolót a Penta Industry Kft.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.