2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Rendkívül alacsony a koronavírussal fertőzött BKV-alkalmazott - reagált a közlekedési vállalat a szakszervezet nyilatkozataira.

A BKV munkavállalói körében a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos megbetegedések száma kifejezetten alacsony. Közel 10 ezer munkatársunk közül jelenleg a teljes munkavállalói állomány egy ezreléke érintett, mivel  - bár a fertőzöttek száma folyamatosan változik - az aktív esetek száma átlagosan 10 fő - tudatta lapunkkal a közlekedési társaság péntek délután.


"A rendelkezésünkre álló ismeretek szerint az érintettek egyike sem munkavégzés közben kapta el a fertőzést. Ebben minden bizonnyal közrejátszanak a munkáltató által időben, jól átgondolt módon meghozott, és végrehajtott járványügyi intézkedések" - írta a vállalat. 

A BKV megerősítette, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében kollégáit folyamatosan ellátja a megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel: maszkokkal, kézfertőtlenítő szerekkel, gumikesztyűkkel.

A társaság valamennyi szakterületén - mind a járművek, mind pedig a létesítmények tekintetében - a hagyományos takarítási technológián és gyakoriságon túlmenően olyan speciális fertőtlenítő eljárásokat vezettek be, amelyek csökkentik a vírus különböző felületekről történő terjedését, és esetleges fertőzését.

A közleményben emlékeztettek, hogy a járművezetőik védelmében az autóbusz és trolibusz vezetőállásokat a BKV által üzemeltett járműveken zárttá tették. A villamos járműtípusok (a Hannoveri villamosok kivételével) az utastértől elkülönített, zárt vezetőfülkével rendelkeznek, így azokon a járvány tavaszi időszakában sem volt szükséges és indokolt az első ajtók lezárására.

A Hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke és utastér közötti réseket gumiprofillal zárták le. Mindezek mellett hangsúlyozták, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a járványhelyzet alakulását, hogy szükség esetén további intézkedéseket hozhassanak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!