<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

A pénteki Magyar Közlönyben ez az egyetlen rendelet jelent meg. Ilyen lépésre eddig még nem volt példa a veszélyhelyzetre való tekintettel. 

A veszélyhelyzetre való tekintettel állami felügyelet alá eddig még egyetlen céget sem vont az állam - mostanáig. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében ugyanis pénteken 11 órától állami felügyelet alá került a debreceni székhelyű, tőzsdei társaság, Kartonpack Nyrt. Hogy erre miért volt szükség, az nem derült ki a rendeletből. 

A magyar állam nevében a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos, Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára fog eljárni a cég élén. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Feladatai közé tartozik majd a cég működőképességének fenntartása, dönthet olyan ügyekben is, melyek kizárólag a társaság közgyűlési hatáskörébe tartoznak. Sőt, 

Juhász Edit leválthatja a társaság vezető képviselőit, felügyelőbizottságának tagjait, a képviseleti joggal rendelkező személyek képviseleti jogát is korlátozhatja vagy megszüntetheti. 

Jelen lehet bármilyen tárgyaláson, felülvizsgálhatja a szerződéseket, betekinthet a számlákba is. 

A Kartonpack Nyrt. első ránézésre nem tűnik olyan társaságnak, mely a létfontosságúnak tekinthető ágazatok egyikébe tartozna. Fő tevékenysége ugyanis papír csomagolóeszköz gyártása. A cég honlapja szerint azonban a partnereik között kiemelt helyet foglal el a gyógyszeripar, ami esetleg indokolhatja az állami felügyelet alá vonást. 

A társaságnak 2019-ben 2,5 milliárd forint volt, amiből a végére kicsivel több mint 8 millió forint nyereség maradt az előző évi 100 millió forint után. A cégnél az Opten adatai szerint 103 fő dolgozik. 

A cég papírjai az elmúlt napokban elég jól teljesítettek, két nappal korábban a részvények még 14 ezer forintos áron forogtak, az árfolyam pénteken cikkünk írásakor elérte már a 18 500 forintot. A pénteki kereskedésben dél után néhány perccel 5,71 százalékos pluszban voltak a papírok. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.