Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

Így tettek korábban is. A vállalat dinamikus növekedésére fókuszálnak, ezért a teljes egyedi adózott eredményt, 1,661 milliárd forintot eredménytartalékba teszik. 

A koronavírus-járvány miatt az ingatlanbefektetésekkel és vagyonkezeléssel foglalkozó társaság a közgyűlését nem tudták összehívni, ezért a határidőhöz kötött közgyűlési előterjesztések ügyében az igazgatóság döntött, míg az igazgatóság javadalmazásával, illetve a személyi változásokkal összefüggo napirendi pontokat a veszélyhelyzet megszűnését követően összehívott első közgyűlés elé terjesztik majd.

Őket is érinti a járvány, de csak kicsit

A járvány az Appeninn Nyrt. tevékenységére is hatással van, azonban úgy vélik, hogy jelenleg alacsony azoknak a bérlőknek az aránya, akiknek a kormányrendeletek értelmében be kellett zárniuk. A társaság turisztikai fejlesztéseit ugyancsak nem érinti a kialakult helyzet, hiszen a beruházások több évig tartanak, így mire eredménytermelő szakaszba érnek, az Appeninn Nyrt. várakozásai szerint a turizmus újra fellendül majd. Az Appeninn Nyrt.-nek jelentős likviditási tartaléka van és a várható átmeneti bevétel kiesés, illetve átrendeződés mellett is képes pénzügyi kötelezettségeit időben teljesíteni középtávon is.

(Fotó: depositphotos.com)(Fotó: depositphotos.com)

A megváltozott helyzetben az Appeninn igazgatósága fogadta el a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti 2019-re vonatkozó egyedi éves jelentését 41,340 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 16,578 milliárd forint saját tőkével és 1,661 milliárd forint átfogó adózás utáni eredménnyel.

Az IFRS alapján összeállított konszolidált beszámolót - szintén az igazgatóság fogadta el - 190,545 millió euró mérlegfőösszeggel, 73,806 millió euró saját tőkével és 10,215 millió euró átfogó adózott eredménnyel.

Sokkal több pénz folyt be a bérleti díjakból 

Az Appeninn pénteken közzétett éves beszámolója szerint a csoport az ingatlanértékesítési bevételeit iroda, logisztikai és kereskedelmi ingatlanok bérbeadásával és kapcsolódó üzemeltetési szolgáltatásokkal realizálja. A vállalatcsoport bérleti díjakból származó bevétele tavaly 7,402 millió euró volt, ami jelentős növekedést mutat a 2018-ban elért 5,776 millió euróhoz képest.

A kamatok, adózás és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 2019-ben 13,796 millió euró volt. Mindezek mellett az igazgatóság sajátrészvény-vásárlásáról is döntött. A döntés értelmében az igazgatótanács 18 hónapon keresztül, az alaptőke legfeljebb 5 százalékát elérő mértékben, a mindenkori piaci ár plusz vagy mínusz 20 százalékos sávjában vásárolhat majd saját részvényt.

Az Appeninn Nyrt. tulajdonában álló ingatlaneszközök értéke 25 százalékkal, a korábbi 118 millió euróról 148 millió euróra emelkedett, ami mintegy 50 milliárd forintnak felel meg.

Mészáros Lőrincet szakmai befektető váltotta

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, nem maradt egy darab részvénye sem Mészáros Lőrincnek az Appeninn Holding Nyrt.-ben, miután a Konzum II. Alap eladta részesedését egy szakmai befektetőnek. Részletek >>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.