Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Nem tolongtak a jelentkezők, hogy üzemeltessék a készülő kisvárdai élményparkot, a nyertest mégis sikerült megtalálni.

Még január végén számoltunk be arról, hogy miközben még javában zajlanak a fejlesztések Seszták Miklós városában, már elkezdték keresni a fürdő és az élménypark üzemeltetőjét. A felhívás szerint 25 éves szerződést kötnének a nyertessel, akit sikerült is már megtalálni a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött dokumentum szerint.

A feladat iránt nem tolongtak az érdeklődők, csupán egyetlen ajánlat érkezett, amit végül az önkormányzat érvényesnek és elfogadhatónak is talált. A nyertes a nyíregyházi székhelyű AV2 Invest Kft. lett, a cég évi nettó 10 millió forintos koncessziós díjat ajánlott és vállalta, hogy az élményparkhoz kapcsolódóan 300 milliós beruházást fog végrehajtani. Vagyis a szerződés teljes időtartama alatt az önkormányzat nettó 250 millió forinthoz juthat plusz a beruházás értéke.

Kisvárdai VárfürdőKisvárdai Várfürdő

Az AV2 Invest egyáltalán nem nagy múltú cég, hiszen 2017. október 18-án jegyezték be, a tulajdonosa a 2 nappal korábban bejegyzett AV1 Vagyonkezelő Kft., aminek tulaja a 2013-ban létrehozott Alkossunk Várost Alapítványt. Ezek egyikéről sem mondható el, hogy túl sok fürdőüzemeltetési tapasztalattal rendelkezne, igaz, ez nem is volt kikötés a felhívás alapján. Az önkormányzat számára csak annyi volt fontos - amit minimumkövetelményként meghatároztak -, hogy legalább 10 millió forint/év és legalább 5 millió forint/káresemény mértékű rendezvényszervezői tevékenységre vonatkozó szakmai felelősségbiztosítással és egy, releváns szakképesítéssel bíró főmérnökkel rendelkezzen az ajánlattevő.

A nyertes cég tulajdonosi hálójának végén álló személy (és mellesleg az AV2 Invest ügyvezetője) dr. Török László egyáltalán nem ismeretlen Kisvárdán. Nevéhez köthető a városban idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő LeszFeszt, de tavaly nekik volt köszönhető a Leveleken megrendezett Vasember Triatlon, a jetski-, és wakeboard-bajnokság is, illetve a vitorlás tábor.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.