2018. április 18. 13:58

Nem tolongtak a jelentkezők, hogy üzemeltessék a készülő kisvárdai élményparkot, a nyertest mégis sikerült megtalálni.

Még január végén számoltunk be arról, hogy miközben még javában zajlanak a fejlesztések Seszták Miklós városában, már elkezdték keresni a fürdő és az élménypark üzemeltetőjét. A felhívás szerint 25 éves szerződést kötnének a nyertessel, akit sikerült is már megtalálni a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött dokumentum szerint.

A feladat iránt nem tolongtak az érdeklődők, csupán egyetlen ajánlat érkezett, amit végül az önkormányzat érvényesnek és elfogadhatónak is talált. A nyertes a nyíregyházi székhelyű AV2 Invest Kft. lett, a cég évi nettó 10 millió forintos koncessziós díjat ajánlott és vállalta, hogy az élményparkhoz kapcsolódóan 300 milliós beruházást fog végrehajtani. Vagyis a szerződés teljes időtartama alatt az önkormányzat nettó 250 millió forinthoz juthat plusz a beruházás értéke.

Kisvárdai Várfürdő Kisvárdai Várfürdő

Az AV2 Invest egyáltalán nem nagy múltú cég, hiszen 2017. október 18-án jegyezték be, a tulajdonosa a 2 nappal korábban bejegyzett AV1 Vagyonkezelő Kft., aminek tulaja a 2013-ban létrehozott Alkossunk Várost Alapítványt. Ezek egyikéről sem mondható el, hogy túl sok fürdőüzemeltetési tapasztalattal rendelkezne, igaz, ez nem is volt kikötés a felhívás alapján. Az önkormányzat számára csak annyi volt fontos - amit minimumkövetelményként meghatároztak -, hogy legalább 10 millió forint/év és legalább 5 millió forint/káresemény mértékű rendezvényszervezői tevékenységre vonatkozó szakmai felelősségbiztosítással és egy, releváns szakképesítéssel bíró főmérnökkel rendelkezzen az ajánlattevő.

A nyertes cég tulajdonosi hálójának végén álló személy (és mellesleg az AV2 Invest ügyvezetője) dr. Török László egyáltalán nem ismeretlen Kisvárdán. Nevéhez köthető a városban idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő LeszFeszt, de tavaly nekik volt köszönhető a Leveleken megrendezett Vasember Triatlon, a jetski-, és wakeboard-bajnokság is, illetve a vitorlás tábor.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés