2018. április 18. 13:58

Nem tolongtak a jelentkezők, hogy üzemeltessék a készülő kisvárdai élményparkot, a nyertest mégis sikerült megtalálni.

Még január végén számoltunk be arról, hogy miközben még javában zajlanak a fejlesztések Seszták Miklós városában, már elkezdték keresni a fürdő és az élménypark üzemeltetőjét. A felhívás szerint 25 éves szerződést kötnének a nyertessel, akit sikerült is már megtalálni a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött dokumentum szerint.

A feladat iránt nem tolongtak az érdeklődők, csupán egyetlen ajánlat érkezett, amit végül az önkormányzat érvényesnek és elfogadhatónak is talált. A nyertes a nyíregyházi székhelyű AV2 Invest Kft. lett, a cég évi nettó 10 millió forintos koncessziós díjat ajánlott és vállalta, hogy az élményparkhoz kapcsolódóan 300 milliós beruházást fog végrehajtani. Vagyis a szerződés teljes időtartama alatt az önkormányzat nettó 250 millió forinthoz juthat plusz a beruházás értéke.

Kisvárdai Várfürdő Kisvárdai Várfürdő

Az AV2 Invest egyáltalán nem nagy múltú cég, hiszen 2017. október 18-án jegyezték be, a tulajdonosa a 2 nappal korábban bejegyzett AV1 Vagyonkezelő Kft., aminek tulaja a 2013-ban létrehozott Alkossunk Várost Alapítványt. Ezek egyikéről sem mondható el, hogy túl sok fürdőüzemeltetési tapasztalattal rendelkezne, igaz, ez nem is volt kikötés a felhívás alapján. Az önkormányzat számára csak annyi volt fontos - amit minimumkövetelményként meghatároztak -, hogy legalább 10 millió forint/év és legalább 5 millió forint/káresemény mértékű rendezvényszervezői tevékenységre vonatkozó szakmai felelősségbiztosítással és egy, releváns szakképesítéssel bíró főmérnökkel rendelkezzen az ajánlattevő.

A nyertes cég tulajdonosi hálójának végén álló személy (és mellesleg az AV2 Invest ügyvezetője) dr. Török László egyáltalán nem ismeretlen Kisvárdán. Nevéhez köthető a városban idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő LeszFeszt, de tavaly nekik volt köszönhető a Leveleken megrendezett Vasember Triatlon, a jetski-, és wakeboard-bajnokság is, illetve a vitorlás tábor.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.