2019. február 15. 11:54
mfor.hu

A kormány is beszáll a beruházásba. Az Enmech Hungary Kft. új gyárában októberben indulhat a termelés. 

Szijjártó Péter miniszter közölte, hogy az autóipari alkatrészgyártó Enmech Hungary Kft. 6,4 milliárd forint értékben bővíti péceli üzemét, a beruházást a kormány 641 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Wolfgang Bochtler, a Mektec Europe GmbH. vezérigazgatója koccint, balról Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a japán tulajdonú Enmech Hungary Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón (MTI/Koszticsák Szilárd)

Az Emnech anyavállalatának európai vezetője elmondta: az új üzem termelése októberben indulhat el. Wolfgang Bochtler, a Mektec Europe GmbH. vezérigazgatója hozzátette, hogy a Pest megyei üzem többek között akkumulátorokhoz és önvezető autók szenzoraihoz készít majd alkatrészeket és fejlesztési feladatokban is számít a magyar munkavállalókra. A vállalatcsoport világszerte 21 ezer embert foglalkoztat, forgalma eléri 3,2 milliárd dollárt évente, világszerte 18 gyárat üzemeltet.

Az Enmech Hungary Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2017-ben 12 milliárd forintot meghaladó bevételt ért el bel- és külföldi értékesítésekből, adózott eredménye több mint 214 millió forint volt - írja az MTI.